DALEKO OD NAJBOLJEG REZULTATA

Filip Pravdica deveti na Olimpijskim igrama, tajna hrvatska uzdanica ranije završila borbu za medalju

Filip Pravdica u finalu je Olimpijskih igara u skoku u dalj
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
Autori: vecernji.hr, Hina
06.08.2024.
u 21:01

Kao osmi je dodatne tri serije izborio kineski predstavnik Wang (7.96) metara. Filip je ostao na svojih 7.90 pa mu je borba među osmoricom najboljih izmaknula za šest centimetara

Hrvatski skakač u dalj Filip Pravdica zauzeo je deveto mjesto u finalu na Olimpijskim igrama. Rođeni Riječanin u finalu na Stade de Franceu skočio je 7.90 metara u drugoj seriji, što mu nije bilo dovoljno ni za medalju, ali niti za plasman među osam najboljih nakon prve tri serije pa je nešto ranije završio natjecanje. 

Pravdica je natjecanje otvorio skokom od 7.72 metra što mu je nakon prve serije od 12 skakača bilo dovoljno za osmo mjesto. U drugoj je seriji otišao nešto dalje, doskočio je točno na 7.90 metara, a i nakon druge serije bio je također na osmoj poziciji, odnosno na posljednjem mjestu koje vodi u nastavak natjecanja, u dodatna tri skoka nakon treće serije.

U trećoj seriji našeg je predstavnika najprije prestigao Kinez Zhang, i to skokom od 8.07, što je značilo da će Pravdica morati imati svoj najbolji skok ne bi li ušao među osam najboljih na polovici natjecanja i tako izborio dodatna tri skoka. No, to mu nije pošlo za rukom budući da je njegov treći skok bio 7.87, tri centimetra manji od najboljeg njegovog skoka do tada.

Dakle, kao osmi je dodatne tri serije izborio drugi kineski predstavnik Wang (7.96) metara. Filip je ostao na svojih 7.90 pa mu je borba među osmoricom najboljih izmaknula za šest centimetara. Podsjetimo, Pravdica je u finale dospio nakon skoka od 8.04 metra u drugoj seriji kvalifikacija. Da je danas doskočio na tu daljinu, Pravdica bi se nastavio boriti za medalju u preostale tri serije.

Inače, natjecanje je bilo visoke kvalitete, aktualni svjetski i europski prvak te sada i dvostruki olimpijski pobjednik Tentoglou je imao vrlo jaku konkurenciju u Jamajčaninu Wayneu Pinnocku (23) te Talijanu Mattiji Furlaniju (19). Pinnock je do srera stigao sa 8.36m, a Furlani do bronce sa 8.34m. Svi najbolji skokovi izvedeni su prve dvije serije. Švicarac Simon Ehammer je s vrlo dobrih 8.20m ostao bez medalje - četvrti. 

REZULTATI:
1 Miltiadis Tentoglou (Grč)    8.48m
2 Wayne Pinnock (Jam)          8.36
3 Mattia Furlani (Ita)         8.34
4 Simon Ehammer (Švi)          8.20
5 Jacob Ficham-Dukes (VB)      8.14
6 Simon Batz (Njem)            8.07
7 Mingkun Zhang (Kina)         8.07
8 Jianan Wang (Kina)           8.03
9 FILIP PRAVDICA (HRV)         7.90

FOTO: Tko je Hrvat koji će se boriti za medalju? Prošao je kalvariju, a danas je aktivan i u nogometu

Filip Pravdica u finalu je Olimpijskih igara u skoku u dalj
1/6

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
21:32 06.08.2024.

Pravdica je ostvario uspjeh plasmanom u finale OI. No....skok u finalu ispod 8 metara podbačaj je.

BS
Blue_shirt
21:24 06.08.2024.

Šteta, da nije u trecoj seriji ipak vise riskirao i isao kod odraza sto blize crvenom. Ovako sva tri skoka ima cca -15-18 cm radi takvog manje rizicnog pristupa. Iako realno do medalje nije.mogao, nema on tu duljinu skoka uu nogama. Za medalju treba ici skoro pa 8.40

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije