Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVO MIŠLJENJE

Formula za uspjeh velikog dobitnika vatrenih: 'Mislio je da je najljepši i najpametniji, a onda je shvatio'

Lokomotiva je pobijedila Inter 3:1 u susretu 33. kola HNL-a
Igor Soban/PIXSELL
28.03.2024.
u 16:00

- Moram istaknuti Pjacu, koji može biti vrlo bitan ako će biti zdrav. On može donijeti prevagu, u utakmici s Egiptom je čak jedan dio bio druga špica, ulazio je u sredinu, u međuprostor i pokazao se vrlo opasnim - rekao je Tomislav Ivković

Hrvatska nogometna reprezentacija s trofejem pobjednika vratila se iz Egipta gdje je sudjelovala na prijateljskom turniru ACUD kup. Vatreni su u Kairu najprije nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedili Tunis, a onda u finalu pred 95 tisuća gledatelja na nacionalnom stadionu u Kairu pobijedili Egipat rezultatom 4:2.

Nastupe hrvatskih reprezentativaca za HRT prokomentirao je stručni analitičar Tomislav Ivković. Nekadašnji vratar, danas nogometni trener i komentator dao je svoje viđenje benefita ovog okupljanja za izabranike Zlatka Dalića.

- Mislim da su dobili ono što su tražili, što je tražio izbornik Dalić. Oni su sigurno obavili puno individualnih razgovora i puno zajedničkih sastanaka, gdje im je vjerojatno izbornik objasnio što želi od njih jer sad slijedi ono najvažnije i najbitnije - Europsko prvenstvo. Dvije utakmice, mi Hrvati poznati po tome - iz katastrofe u euforiju, sad je sve med i mlijeko. Razlika je bila u izvedbi, ova druga utakmica je bila brža, agresivnija i bolja. Naravno da je i atmosfera na stadionu pridonijela tome. Izbornik je vidio sve što je htio vidjeti, nema tu noviteta ili da je netko ne znam što napravio. Moram istaknuti Pjacu, koji može biti vrlo bitan ako će biti zdrav. On može donijeti prevagu, u utakmici s Egiptom je čak jedan dio bio druga špica, ulazio je u sredinu, u međuprostor i pokazao se vrlo opasnim. Trenirao sam ga kao dečka, zna razigrati, ima udarac i suradnju, ima sve. Možda je Majer dobitnik, odnosno ponovno se potvrdio poslije praznog hoda. Mislio je da je najpametniji, najljepši i najbolji. Igrao je puno bolje sada kada je shvatio da je isti kao ostali. Po meni može biti osmica ili igrati na desnom krilu i ulaziti unutra protiv momčadi koje nisu toliko jake kako ne bi imao puno defenzivnih zadataka, onda se mora puno vraćati po dionici od 40-50 metara, drugačije je nego kada igra u sredini - rekao je Ivković.

Nakon događanja u vezi reprezentacije ponovno se okrećemo klupskoj sezoni. Već ove subote od 19.30 sati derbi na Poljudu odigrat će Hajduk i Dinamo, a istoga dana u Kranjčevićevoj će se sastati Rudeš i prvoplasirana Rijeka. Ta bi dva susreta mogla umnogome odrediti i konačni poredak prvenstva. Hajduk i Dinamo ponovno će igrati u srijedu, kada se u Splitu igra dvoboj polufinala Kupa.

- Svi očekujemo taj derbi, po mom mišljenju derbi neće odlučivati, već će možda usmjeriti prvenstvo, kako dalje. Poslije pauze nijedan klub nije na istom nivou, uvijek se dešavaju neke promjene, netko to osjeti više, netko manje, tako da ćemo vidjeti u kojem su stanju igrači i Rijeke i Hajduka i Dinama, a to ćemo moći vidjeti, jedinu pravu sliku, tek kad sudac da znak za početak utakmice.

Lokomotiva je pobijedila Inter 3:1 u susretu 33. kola HNL-a
1/17

Nije li malo neobično da Hajduk i Dinamo igraju dvaput u svega četiri dana?

- Mislim da to nije prvi put, skrivanja karata nema jer je svaka utakmica bitna. Kažu da je vrlo bitno da igraju maksimalno, da igraju iz utakmice u utakmicu kao da je jedina i zadnja, jer ne može se nitko čuvati za prvenstvo da bi igrao Kup ili obrnuto. Znači, oba kluba igraju na dva trofeja i dat će svoj maksimum - rekao je Ivković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije