KAO IZ HORORA

FOTO: Jezive scene u Parizu: Sportašica je teško krvarila, organizatori jedva očistili teren

Hockey - Women's Semi-final - Netherlands vs Argentina
Foto: ANUSHREE FADNAVIS/REUTERS
1/6
08.08.2024.
u 12:30

Bio joj je to 50. meč za reprezentaciju, željeli smo da bude najljepši ikad. Polufinale s odličnom završnicom, a onda se ovo dogodilo. Udarac je bio baš jak

Horor scena odvila se na olimpijskom turniru u ženskom hokeju na travi. U polufinalnom duelu između Nizozemske i Argentine stradala je 27-godišnja Joosje Burg.

"Bio joj je to 50. meč za reprezentaciju, željeli smo da bude najljepši ikad. Polufinale s odličnom završnicom, a onda se ovo dogodilo. Udarac je bio baš jak, a ne znam je li bilo pametno vratiti se na teren, ali to govori o njoj kakva je. Mislim da je medicinari nisu mogli zaustaviti, Joosje je baš jako željela biti ovdje", rekla je njena suigračica Frederique Matla.

O čemu Matla priča? Naime, u svom jubilarnom 50. nastupu Burg je ozlijedila njena suparnica, i to – lopticom u nos. Dakako, nije to bilo ništa namjerno, ali krv je počela teći bez prestanka. Liječnički tim je brzo reagirao, zaustavio krvarenje, sanirao ozljedu i htio je odvesti s terena, ali...

 

Nizozemka je morala malo pričekati dok se teren ne očisti od krvi, ali pokazala je pravi sportski duh, kao svojevremeno njen sunarodnjak Jaap Stam, i vratila se u igru. U konačnici je Nizozemska slavila s 3-0 i plasirala se u finale.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije