BRAVO, MARKO

Sjajno otvaranje! Hrvatski borac uvjerljivim nastupom prošao u četvrtfinale Olimpijskih igara

REUTERS
08.08.2024.
u 11:43

U četvrtfinalu ga, oko 15.30 sati očekuje britanski predstavnik, drugi nositelj na turniru, Bradly Sinden. Golubić je aktualni svjetski prvak u kategoriji do 74 kilograma. Naslov je osvojio u Bakuu prošle godine, no u Parizu se natječe u nešto lakšoj kategoriji

Hrvatski predstavnik u taekwondou na Olimpijskim igrama, Marko Golubić plasirao se u četvrtfinale u kategoriji do 68 kilograma. Golubić je u prvom dvoboju u Parizu pobijedio Bernarda Piea, predstavnika Dominikanske Republike. Borba je završila nakon prve dvije runde, s rezultatski dosta uvjerljivom pobjedom 24-godišnjeg Zagrepčanina (3:0, 10:2).

U prvoj minuti borbe je Golubić uputio jedan udarac šakom u tijelo Piea za prvi bod, a krajem prve runde uslijedio je i udarac nogom u tijelo za 3:0. Druga runda počela je razmjenom udaraca nogom u tijelo (2:2), a njenom sredinom gledala se video snimka iz Golubićevog kuta zbog udarca nogom u glavu, kojeg suci nisu prihvatili. No nekoliko sekundi kasnije naš je predstavnik dobio četiri boda za zadnji kružni udarac u tijelo, a onda i još četiri boda za po dva obična udarca pa je runda završila s 10:2 za hrvatskog predstavnika.

U četvrtfinalu ga, oko 15.30 sati očekuje britanski predstavnik, drugi nositelj na turniru, Bradly Sinden. Golubić je aktualni svjetski prvak u kategoriji do 74 kilograma. Naslov je osvojio u Bakuu prošle godine, no u Parizu se natječe u nešto lakšoj kategoriji.

FOTO: Napete olimpijske bitke, medalje, suze radosnice na Pixsellovoj izložbi

1/24

Komentara 2

MA
majeltomoguce
11:56 08.08.2024.

A što vrijedi što je prvak svijeta kad u 1/4 finalu ide na Britanca od kojega je redovito gubio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije