OČEKUJU POVIJESNI TRANSFER

Hajdukovac istrčao protiv Dinama i promijenio povijest hrvatskog nogometa, ovo su porušeni rekordi

Dinamo i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a
Igor Kralj/PIXSELL
26.02.2023.
u 15:32

Hajduk je s mladim Vuškovićem dva dana prije derbija, na njegov rođendan, potpisao ugovor do 2026. godine. a predsjednik kluba Lukša Jakobušić kazao je da od njega očekuje najveći transfer u povijesti Hajduka.

Luka Vušković, mladi stoper iz slavne hajdučke obitelji, danas se upisao u povijest splitskog kluba i hrvatskog nogometa. Sa 16 godina i dva dana izjednačio se Markom Dabrom kao najmlađi debitant u povijesti HNL-a. Obojica su debitirali sa 16 godina i dva dana, Dabro 2013. godine za Cibaliju protiv Splita 2013. godine dok Vušković od prve minute igra derbi s Dinamom (UTAKMICU I IZVJEŠTAJ PRATITE OVDJE) 

Vušković je srušio i klupske rekorde: postao jer najmlađi igrač Hajduka svih vremena koji je nastupio u HNL-u, a na drugo mjesto preselio Josipa Bašića, a koji je također debitirao  protiv Dinama u Maksimiru. On je sa 16 godina i 211 dana zaigrao u derbiju 2012. godine.

U vrijeme Jugoslavije, kao najmlađi debitant u prvenstvu je ostao zapisan Frane Matošić, koji je 1935. godine nastupio sa 16 godina i 168 dana. 

Hajduk je s mladim Vuškovićem dva dana prije derbija, na njegov rođendan, potpisao ugovor do 2026. godine. a predsjednik kluba Lukša Jakobušić kazao je da od njega očekuje najveći transfer u povijesti Hajduka.

Ključne riječi

Komentara 7

BE
Berri
16:49 26.02.2023.

Po ovome što sam vidio, Ivanušec se vraća u reprezentaciju, Baturina po prvi puta ulazi, a Marko Livaja je na putu da ispadne iz Dalićeve vrste.

BE
Berri
16:56 26.02.2023.

Dinamo je uz 6 prekršaja pobijedio s 4-0?!!! Dakle, 1,5 prekršaj za postignuti gol. Nema Leko što tu raditi, samo može biti frustriran.

BE
Berri
16:46 26.02.2023.

Vrlo uvjerljiva pobjeda Dinama. Ogromna razlika u kvaliteti. Potpuna nemoć Hajduka. Ivanušec se vratio u reprezentaciju, Livaja po ovome ispada iz reprezentacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije