Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA USKORO

HNS će smijeniti izbornika U-21 reprezentacije, presudila mu serija loših rezultata

I novi izbornik U-21 reprezentacije Dragan Skočić bio je među uzvanicama susreta Šibenika i Gorice
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
30.06.2024.
u 07:00

Izvršni odbor HNS-a odluku će službeno donijeti tijekom idućeg tjedna, a smjena Dragana Skočića stiže nakon niza loših rezultata mladih vatrenih

Hrvatska U-21 reprezentacija uskoro će dobiti novog izbornika, a Dragan Skočić po svemu sudeći na izlaznim je vratima nakon neuspjele kampanje. Na klupi bi ga trebao zamijeniti Ivica Olić, legenda i osmi najbolji strijelac naše reprezentacije u povijesti. Osim njega, kandidat za izborničko mjesto je i hit-trener HNL-a Silvijo Čabraja, koji je prošle sezone radio sjajan posao s Lokomotivom.

Ivica Olić trenutačno je pomoćnik izbornika Zlatka Dalića i s reprezentacijom je u Njemačkoj proveo desetak dana, nakon čega su vatreni ispali nakon grupne faze. Uz ulogu asistenta u reprezentaciji, u devet je utakmica vodio moskovski CSKA i to mu je bio jedini samostalan trenerski posao. Čabraja je pak na godišnjem odmoru nakon velike bitke s Osijekom za četvrtu poziciju HNL-a, koju nisu uspjeli zadržati i tako izboriti Europu.

Izvršni odbor HNS-a odluku će službeno donijeti tijekom idućeg tjedna, a ona je definitivno stigla nakon niza loših rezultata mladih vatrenih. Naime, Hrvatska U-21 selekcija izgubila je posljednje dvije prijateljske utakmice protiv Irske (2:3) i Švedske (2:5), na to su se pridodali i rezultati prijašnjih susreta.

Skočić je mladu Hrvatsku preuzeo u travnju 2023. godine, kada je naslijedio Igora Bišćana koji je otišao u Dinamo. Dosad ju je vodio u 12 utakmica, u kojima je ostvario četiri pobjede, tri neriješena rezultata i pet poraza. Mlade vatrene vodio je i na U-21 Europskom prvenstvu 2023., na kojem je Hrvatska izgubila od Ukrajine (0:2) i Španjolske (0:1) te joj remi s Rumunjskom (0:0) nije bio dovoljan za prolazak u četvrtfinale. Osim toga, naši izabranici na tom Euru u tri utakmice nisu postigli pogodak.

Hrvatska U-21 reprezentacija ima priliku izboriti nastup na idućem Euru 2025., a prvi sljedeći susret imat će 5. rujna protiv Farskih otoka u kvalifikacijama za plasman na taj turnir, a potom slijedi i sraz s Portugalom, koji će biti ključan.

Hrvatska se trenutačno nalazi na trećem mjestu kvalifikacijske skupine G s 13 bodova, pet manje od vodećeg Portugala i jednim manje od Grčke, s tim da ima jednu, odnosno dvije utakmice manje od tih reprezentacija. 

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

I novi izbornik U-21 reprezentacije Dragan Skočić bio je među uzvanicama susreta Šibenika i Gorice
1/21
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije