Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI SE NASTAVLJAJU

Srbija u kaosu nakon ispadanja. Legenda Zvezde se uključila u raspravu i oštro kritizirala kapetana

Euro 2024 - Denmark v Serbia
Foto: Michaela Stache/REUTERS
1/4
29.06.2024.
u 18:25

"Mi smo ušli u pogrešan avion... Hrvatski. Već smo u startu napravili grešku, ušli smo u avion s oznakama druge države. Odlazimo tamo s dozom ljutnje, kao da nas netko čeka da napravimo problem", rekao je Dragiša Binić

Nogometna reprezentacija Srbije ispala je na kraju grupne faze Europskog prvenstva u Njemačkoj. Uz poraz od Engleske (1:0) i remije protiv Slovenije (1:1) i Danske (0:0) završili su na dnu ljestvice te se tako oprostili od kontinentalne smotre. Međutim, nakon ispadanja uslijedio je niz problema, skandala i kontroverziji. Od otpuštanja izbornika Dragana Stojkovića "Piksija" do tučnjave u kafiću u kojoj je sudjelovao vratar Vanja Milinković-Savić.

Srbiji je ovo bilo prvo Europsko prvenstvo od 2000. godine. Ipak, očekivali su da će njihovi reprezentativci proći barem u osminu finala. Legenda Crvene zvede, Dragiša Binić komentirao je nastup reprezentacije Srbije na Europskom prvenstvu. Smatra da je Dušan Tadić, igrač Fenerbahčea i kapetan srpske momčadi, trebao biti izbačen iz tima nakon poraza od Engleske u prvoj utakmici grupne faze Eura.

"On je otišao predaleko, a mi smo ušli u pogrešan avion... Hrvatski. Već smo u startu napravili grešku, ušli smo u avion s oznakama druge države, to je početak koji je zatrpan i o kojem se šuti, već smo u problemu. Odlazimo tamo s dozom ljutnje, kao da nas netko čeka da napravimo problem. Pojavljuje se izjava kapetana. Znam Piksija, odrasli smo zajedno. Nema šanse da ga ne bi otjerao. Trebao ga je otjerati! Ja, znate mene, kakav sam bio, pa nisam imao takve ispade", rekao je Binić.

GALERIJA Objavljen broj navijača na utakmicama skupina: Hrvati su jako visoko, a moglo bi vas iznenaditi tko je na vrhu

Euro 2024 - Denmark v Serbia
1/25

Smatra da njegovo kritiziranje izbornika Stojkovića nema opravdanja. Podsjetimo, usporedio je svojoj status u momčadi Srbije, sa statusom Luke Modrića u hrvatskoj reprezentaciji. Kazao je kako je hrvatski kapetan stariji od njega tri godine i redovno dobiva minutažu, dok je on ušao tek u 51. minuti protiv Engleske kao zamjena za Aleksandra Mitrovića, a u 

"Najviše me boli što je narod koji voli nogomet odvojio 'od usta' da dođe tamo, doveli su djecu, dolazili u probleme, tukli se s drugim navijačima, gledali, mučili se... I onda još to... Ja i dalje ne znam što je pravi razlog, zašto se onako igralo", rekao je i pojasnio na što misli: "Mislim da je intenzitet sprinta na našim utakmicama bio minimalan jer ga nismo ni imali, a kako da ga imamo kad toliko sporo iznosimo loptu da se protivnik već vratio."

"Neko vrijeme sam mislio da naš golman nema sreće što nema gdje vratiti loptu, jer je stalno vraćamo unazad. Stalno nazad vraćamo loptu. Nogomet se igra za gol. Cilj je da se što prije stigne do gola uz što manje dodira, a za to mora da se trči", zaključio je Binić razočaran igrom reprezentativaca Srbije.

VIDEO Građani se okupili u zračnoj luci kako bi dočekali Vatrene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije