SKIJANJE

Hosp i Gotschl u lovu na Parson

28.12.2003.
u 00:00

Nika Fleiss u prvoj vožnji 45., a Ana Jelušić posljednja, 54.

LIENZ - Austrijanka Nicole Hosp bit će ove sezone glavna prijetnja Šveđanki Anji Parson u borbi za veliki Kristalni globus. Kao prijetnja bit će tu i austrijska veteranka Renate Gštschl, i s njih tri krug najvećih favoritkinja zatvara se. Naime, veleslalom u Lienzu potvrdio je odličnu formu Niki Hosp koja je doskijala do nove pobjede, a Renate Gštschl je, nakon što je sjajno skijala u brzim disciplinama, drugim mjestom u Lienzu najavila odlična dostignuća i u veleslalomu. Obje su iskoristile odustajanje Anje Parson, pa su joj se jako približile u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Hosp samo na 90 bodova...

Naše reprezentativke veleslalomom u Lienzu nisu poboljšale svoja skromna dosadašnja izdanja. Štoviše, u Lienzu su skijale i lošije nego dosad. Ana Jelušić, koja će danas napuniti 17 godina i koja je, što ne treba zaboraviti, još uvijek najmlađa u Svjetskom kupu, zaključila je prvu vožnju u Lienzu na 54. mjestu, zaostavši za Hosp 4.53 sekunde. Na samopouzdanje mlade Riječanke neće se dobro odraziti podatak da je to bilo i najslabije vrijeme od svih skijašica koje su regularno doskijale do cilja u prvoj vožnji...

- Bilo je - nikako! Ne znam u čemu je problem, valjda sam premalo agresivna, nije mi jasno. Možda bih trebala propustiti neke veleslalome Svjetskog kupa, usredotočiti se samo na slalom, koji mi bolje ide. Ne znam, odlučit ćemo ubrzo - kazala je Ana, koja je odmah nakon veleslaloma pohitala na slalomski trening.

- Valjda će sutra u slalomu biti bolje - ponadala se na kraju.

Ni Nika Fleiss nije dohvatila drugu vožnju, iako je bila bolja od svoje kolegice iz reprezentacije. Nika je zaključila prvu vožnju na 45. mjestu, s 3.18 sekunda zaostatka za Nicole Hosp. Do finalne vožnje Samoborki su nedostajale 92 stotinke.

- Bila sam premrtva na stazi, trebala sam skijati agresivnije - rekla je Nika Fleiss.

Nika je, također, nakon veleslaloma trenirala slalom, koji će se danas (10 i 13.15 sati) skijati u Lienzu. Nika želi plasman među petnaest najboljih, a potajno očekuje i mjesto među prvih deset.

Zabilježimo još da je djevojka Ivice Kostelića Caroline Lalive u prvoj vožnji izletjela sa staze i žestoko se zabila u ogradu. Po prvim informacijama, nije ništa slomila, ali je jako natukla lice.

TVRTKO PULJIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije