NEZADOVOLJAN SUĐENJEM

Hrvat poslije drame ostao bez finala. Bijesni trener: Sudac nas je ubio, ovo je klasična krađa

Pariz: Taekwondoaš Ivan Šapina plasirao se u četvrtfinale kategorije +80 kg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
10.08.2024.
u 18:20

U odlučujućoj trećoj rundi Iranac je brzo pobjegao na 9-1 čime je ostavio hrvatskog predstavnika bez šanse do kraja. Šapina će se tako boriti za broncu u nastavku programa, od 20.19 ili 20.49 sati.

Hrvatski tekvondo reprezentativac Ivan Šapina nije se plasirao u finale na Olimpijskim igrama u kategoriji iznad 80kg te mu u nastavku subote ostaje borba za brončano odličje. U polufinalu je bolji od Šapine bio Iranac Arian Salimi koji je po rundama slavio s 2-1 (5-12, 9-8, 9-6). U izjednačenoj prvoj rundi Iranac je bio u stalnoj prednosti, ali je od 2-5 Šapina otišao na sigurnih 12-5 i startne prednosti. Još je napetija bila druga runda u kojoj je hrvatski borac imao nekoliko prilika okončati meč i proći u finale, ali je Salimi ipak u njoj slavio s 9-8.

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Pariz: Taekwondoaš Ivan Šapina plasirao se u četvrtfinale kategorije +80 kg
1/21

U odlučujućoj trećoj rundi Iranac je brzo pobjegao na 9-1 čime je ostavio hrvatskog predstavnika bez šanse do kraja. Šapina će se tako boriti za broncu u nastavku programa, od 20.19 ili 20.49 sati. Za broncu će se Šapina boriti protiv pobjednika meča u kojem se sastaju Kubanac Rafael Alba i Nigerijac Razak Issoufou Abdoul.

VEZANI ČLANCI:

- Četiri dana natjecanja, 200 borbi, ne znam je li ijedan sudac skinuo bodove za udarac u glavu. Dobili smo opomenu za držanje. Ubio nas je sudac zadnjih deset sekundi. Nikad se ne vadim na suce, ali ovo je klasična, čista krađa. U takvoj borbi ima valjda deset takvih situacija, ali ovo još nisam vidio - rekao je bijesni Ivanov trener Dejan Mesarev.

 

 

Komentara 3

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
19:47 10.08.2024.

Iranac je bio mnogo bolji, suci Šapinu ništa nisu naštetili. Bio je mnogo pasivniji. Znači, Šapina je slabo koristio svoje šapine.

LE
Levanto
19:08 10.08.2024.

Imaš se pravo ljiutiti, jer Iranac je mlađi, spretniji, brži, dužim nogama. Nerravnopravna borba.

RO
roundtrain
22:35 10.08.2024.

Iranac zasluženo pobijedio. A mi postajemo poput Srbijanaca, stalno kmečimo da su nam suci krivi za poraz (:

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije