Prva provjera vaterpolista

Hrvati nadjačali Amerikance uz golijadu Marinića Kragića i Fatovića

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/6
19.12.2023.
u 23:11

Još jednu pripremnu utakmicu s Amerikancima Hrvatska će odigrati u četvrtak (19.30) ovaj put na Plivalištu Mladost s proširenim kapacitetom tribina za Prvenstvo Europe

 Bez prvog centra Josipa Vrlića i prvotimaca Luke Bukića i Marka Žuvele, vaterpolisti Hrvatske pobijedili su u pripremnoj utakmici reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država (15:12). Utakmica se igrala na Plivalištu Svetice jer ono na Mladosti, koje se sprema za Prvenstvo Europe, za ovu prigodu nije bilo spremno ali hoće za četvrtak večer i novu provjeru s Amerikancima.

Nakon prilično izjednačene prve četvrtine (4:3), Hrvatska se u drugoj odvojila na dva pogotka a u trećoj i na četiri pogotka (11:7). No, u posljednjoj dionici Amerikanci hvataju priključak ali ne zadugo jer naši pogocima Burića, Butića i Fatovića odlaze na 14:11. A uz još jedan pogodak najboljeg hrvatskog vaterpolista godine, Rina Burića,

A u tih 15 hrvatskih pogodaka četiri su bila od Lorena Fatovića a čak pet od Jerka Marinića Kragića koji je kazao:

- Amerikanci su odlična, čvrsta momčad koja ima odličnog trenera i dobre pojedince koji većinom igraju u Europi i koja je na prošlom Svjetskom prvenstvu s vrhunskim reprezentacijama igrala tijesne utakmice. Stvarno su nezgodni. Nama je bilo bitno da pobijedimo. Zbog atmosfere, samopouzdanja, stabilnosti. Vidjeli smo neke stvari koje moramo ispraviti.

A više o tome govorio je pomoćni trener Jure Marelja koji je vodio ovu utakmicu jer se izbornik Ivica Tucak nije osjećao dobro pa je ostao u hotelu:

- Kako su oni igrali bez svog prvog centra Hallocka, dogovorili smo kako ćemo zatvarati ulaze i tu smo u početku bili porozni no kako je vrijeme odmicalo u tome smo se konsolidirali.

Puno više je bilo dobrih stvari o čemu Marelja ovako zbori:

- Rezultat nam nije bio primaran. Dobili smo suparnika koji igra dosta fizički, tvrdo, čvrsto, dosta plivaju. Pokušavali su nam razbiti igru tvrdim presingom no ipak smo dobro dolazili u lepezu napada. Neke dogovorene kretnje kod igrača više radili smo dobro pa smo iz tih situacija zabijali pogotke ili opasno pucali. Dobro je i to što smo u začetku prepoznavali njihovu M zonu i dobro na nju reagirali.

Većina onih koji ovom prilikom nisu igrali (Vrlić, Bukić, Žuvela, Dužević, Kržić, Anić) igrat će u četvrtak o čemu Marelje kazuje:

- Dobit će oni priliku. Radimo analizu učinkovitosti igrača na svojim ali i drugim pozicijama i tako ćemo doći do konačnog popisa za Prvenstvo Europe.

ZAGREB - Plivalište Svetice. Suci: Copić (Hrvatska) i Mišković (Crna Gora).

HRVATSKA: Bijač(5 obrana), Burić 2, Fatović 4, Krapić, Butić 1, Lazić, Vukičević 1, Biljaka 1, Marinić Kragić 5, Lončar 1, Bašić, Harkov, Popadić. Izbornik: Jure Marelja

SAD: Weinberg (2 obrane), Hooper 1, Q. Woodhead 1, Obert, Vavić, Cupido 1, Abramson 1, D. Woodhead, Alex Bowen 3, C. Dodd, R. Dodd 1, Max Irwing 4, Holland (3 obrane). Izbornik: Dejan Udovičić

Peterci: Hrvatska 3/3, SAD 3/3

Realizacija igrača više: Hrvatska 8/13, SAD 3/9.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije