LUDNICA U PARIZU

Hrvati su čekali, dogodila se drama: 'Ovo je skandal, nedopustivo! Pa to su gledali milijuni ljudi'

Water Polo - Men's Quarterfinal - Italy vs Hungary
Foto: UESLEI MARCELINO/REUTERS
1/6
08.08.2024.
u 13:35

Naša reprezentacija s nestrpljenjem je iščekivala rezultat ove utakmice nakon koje je postalo jasno tko će joj biti sljedeći protivnik

Hrvatska vaterpolska reprezentacija doznala je suparnika u polufinalu Olimpijskih igara, igrat će protiv Mađarske. Mađari su prošli u polufinale svladavši Italiju s rezultatom 12-10 nakon peteraca. Dvoboj Hrvatske i Mađarske na rasporedu je u petak od 19.35 sati, a u ranijem terminu (14.35) igrat će Srbija i SAD.

Ipak, detalj koji je odlučio utakmicu Mađarske i Italije (barem tako kažu Talijani) dogodio se kod rezultata 3-2 za Mađare. Talijani su zabili gol za izjednačenje, ali gol je u konačnici poništen i dodijeljen je peterac Mađarima koji je bio uspješno realiziran za +2. Pregledom VAR snimke, suci su zaključili da je Francesco Condemmi namjerno udario suparnika u glavu te mu je suđen "brutality" i četiri minute isključenja.

"To je nedopustivo! Potpuno je promijenilo ishod utakmice", rekao je nakon utakmice bijesni izbornik Italije Alessandro Campagna. Još bjesniji bio je direktor talijanskog vaterpola Paolo Barelli:

"Odluka je bila skandalozna. Uništila je olimpijsku utakmicu koju su gledali milijuni ljudi. Kako je moguće biti tako nesposoban i donijeti takvu odluku?!"

Regularni dio meča na kraju je završio s 9-9 i otišlo se u peterce. Subjektivno gledajući, teško da bi izbornik i direktor bili onako bijesni da su Talijani prošli nakon peteraca u kojima su šanse uvijek 50-50. Uz Hrvatsku i Mađarsku, u drugom polufinalu sastaju se Srbija i SAD.

FOTO: Napete olimpijske bitke, medalje, suze radosnice na Pixsellovoj izložbi

Water Polo - Men's Quarterfinal - Italy vs Hungary
1/24

Komentara 6

PO
poluprovokator
15:33 08.08.2024.

Pobjeda protiv Huna bi me vrlo veselila;-) SamoJako!

ĆA
ĆanotaKrljo
15:15 08.08.2024.

a kako je tek bilo gledati brutality u ogledu Hrvatske i Grčke ... onakva kazna se rijetko viđa u vaterpolu 🙄

Avatar rubinet
rubinet
14:45 08.08.2024.

Taj surovi prekršaj treba ukinuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije