KRAJ PRIPREMA

Hrvatska poražena od Slovenije: 'Ovo nije naše pravo lice, ali moramo dobro analizirati pogreške'

KATARINA JEŽIĆ
Foto: HRS
1/2
30.09.2024.
u 23:30

Utakmicom protiv Slovenije okončano je prvo ovosezonsko reprezentativno okupljanje, takozvani "EHF Week", a drugi će se održati od 21. do 27. listopada

Na završetku prvih priprema nove sezone hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija poražena je od Slovenije 18:25 u prijateljskom zatvorenom susretu odigranom u Prelogu. Hrvatska je u susret ušla bez dvije Ane. Ana Debelić osjetila je tetivu dan prije susreta, a Ani Malec stradao je prst lijeve ruke. Slovenija je pak ovim susretom počela život bez dugogodišnje kapetanice Ane Gros koja je s Olimpijskim igrama završila karijeru u reprezentaciji.

Nova kapetanica im je Tjaša Stanko, a bilo je tu i dosta mladih novih igračica u njihovoj izabranoj vrsti. Hrvatska je počela u sastavu Lucija Bešen na vratima, Lara Burić i Andrea Šimara na krilima, a Katarina Ježić držala je crtu. Na vanjskim pozicijama bile su Kristina Prkačin, Valentina Blažević i Klara Birtić.

– Ovo nije bilo pravo lice hrvatske ženske rukometne reprezentacije. U svakom slučaju morat ćemo dobro analizirati ovaj susret i veliki poraz, vidjeti u čemu smo to griješile i zašto smo u drugom poluvremenu postigle samo sedam pogodaka. Ne bih rekla da je Slovenija puno bolja od nas, mi jednostavno nismo bile na svojoj razini. Dobro je to što smo odradili nekoliko zajedničkih treninga i što smo se vidjele nakon dugo, dugo vremena. Naime, tijekom godine i nema toliko vremena za okupljanja i nadam se da ćemo što spremnije dočekati početak europskog prvenstva. Naša skupina igra se u Švicarskoj i vjerujem da ćemo imati i solidnu podršku s tribina jer tamo živi jako puno naših ljudi – rekla je Kristina Prkačin koja je više minuta dobila igrajući za reprezentaciju nego za Podravka Vegetu gdje je prva zamjena za Pandžu na mjestu lijevog vanjskog pucača.

GALERIJA Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

KATARINA JEŽIĆ
1/12

Naš je izbornik Ivica Obrvan puno mijenjao, pokušavao pronaći raspoloženu i razigranu šestorku, ali nije uspio. Slovenija je bila bolja u oba dijela terena i zasluženo je slavila. Nekoliko puta vodila je i po devet razlike. Završilo je 18:25. Hrvatska je u drugom poluvremenu postigla samo sedam pogodaka. Prvi strijelac naše reprezentacije bila je Kristina Prkačin sa sedam pogodaka. Pet je dala Dejana Milosavljević. Kod Slovenije bila je najbolja Nataša Ljepoja s osam pogodaka.

Utakmicom protiv Slovenije okončano je prvo ovosezonsko reprezentativno okupljanje, takozvani "EHF Week", a drugi će se održati od 21. do 27. listopada. Jesenska okupljanja služe kako pripreme za Europsko prvenstvo koje će se krajem godine održati u Švicarskoj gdje Hrvatsku u prvom krugu očekuju susreti s Danskom (29. studenoga), Farskim Otocima (1. prosinca) te Švicarskom (3. prosinca).

VIDEO Predsjednik Sabora Gordan Jandroković demonstrirao rukometne vještine na rukometnom BOK turniru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije