VELIKI USPJEH

Hrvatska reprezentacija u australskom nogometu osvojila broncu na Europskom kupu

Foto: SANH
1/3
15.10.2024.
u 16:39

Na istom natjecanju sudjelovala je i ženska reprezentacija, koja je osvojila izvrsno 7. mjesto, pobijedivši Sjevernu Irsku velikom razlikom

Hrvatska muška reprezentacija u australskom nogometu ostvarila je još jedan veliki uspjeh na Europskom Kupu 2024. u Kielu, Njemačkoj, osvojivši brončanu medalju. U odlučujućoj utakmici za treće mjesto, naši su igrači uvjerljivo pobijedili reprezentaciju Walesa. Na turniru su hrvatski Vitezovi ostvarili impresivne pobjede protiv Austrije, Nizozemske i Francuske, čime su se plasirali u polufinale. Iako su u polufinalnoj utakmici protiv Sjeverne Irske izgubili s vrlo malom razlikom, pokazali su nevjerojatnu borbenost i timski duh, što ih je dovelo do zaslužene brončane medalje.

Ovaj uspjeh samo je nastavak sjajnih rezultata koje je hrvatska muška reprezentacija postizala tijekom skoro 20 godina svog postojanja. Do sada su dva puta bili prvaci Europskog kupa među 21. reprezentacijom u Europi, te su nekoliko puta osvajali srebrne i brončane medalje. Posebno treba istaknuti titulu svjetskih prvaka iz 2017. godine u B diviziji.

Na istom natjecanju sudjelovala je i ženska reprezentacija, koja je osvojila izvrsno 7. mjesto, pobijedivši Sjevernu Irsku velikom razlikom. Ova pobjeda najava je svijetle budućnosti za našu žensku reprezentaciju, koja iz godine u godinu pokazuje sve bolju igru i potencijal. Ovi uspjesi, kako muške tako i ženske reprezentacije, još su jedan dokaz nevjerojatne predanosti i napornog rada svih naših sportaša, koji s ponosom predstavljaju Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kaoisvidrugi
19:08 15.10.2024.

OK, što je australski nogomet, sa kojim rezultatima su pobjeđivali i gubili?..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije