HRIBAR ISPAO

Hrvatski plivač ostao bez polufinala. Bio je brz, ali to nije bilo dovoljno

Zagreb: Konferencija za medije povodom odlaska predstavnika Hrvatske u plivanju na Olimpijske igre u Pariz
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/2
01.08.2024.
u 12:22

Najbolji rezultat kvalifikacija (21.32) imao je Australac Cameron McEvoy, a zanimljivo je da je olimpijski pobjednik iz Tokija Amerikanac Caeleb Dressel imao tek 13. vrijeme (21.91) i jedva ušao među 16 najbržih koji će u večernjem dijelu programa nastupiti u polufinalu

Hrvatski 20-godišnji plivač Jere Hribar nije se uspio kvalificirati u polufinale discipline 50 m slobodno na Olimpijskim igrama u Parizu, a ostvario je 22. vrijeme u konkurenciji 73 plivača.

Hribar je bio drugi u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 22.08 sekundi, što je za 14 stotinki lošiji rezultat od njegovog osobnog rekorda postavljenog u travnju ove godine.

GALERIJA Raspjevani hrvatski brod na otvaranju: Orilo se 'Hrvatska, Hrvatska', nije nam smetala ni kiša

Zagreb: Konferencija za medije povodom odlaska predstavnika Hrvatske u plivanju na Olimpijske igre u Pariz
1/12

Nažalost, nakon njegove skupine slijedile su još četiri u kojima su bili plivači uglavnom s boljim prijavljenim vremenom od mladog hrvatskog predstavnika. Njih dvadesetorica su ga prestigli i tako ostavili bez mogućnosti za plasman u polufinale za koje je trebalo plivati 21.94, na razini Hribarovog osobnog rekorda.

Najbolji rezultat kvalifikacija (21.32) imao je Australac Cameron McEvoy, a zanimljivo je da je olimpijski pobjednik iz Tokija Amerikanac Caeleb Dressel imao tek 13. vrijeme (21.91) i jedva ušao među 16 najbržih koji će u večernjem dijelu programa nastupiti u polufinalu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije