U ZURICHU

Idemo, kraljice! Sandra lovi rekordni sedmi dijamant

(SP)BELGIUM-BRUSSELS-ATHLETICS-DIAMOND LEAGUE-DISCUS THROW
Zheng Huansong/XinHua/PIXSELL
09.09.2021.
u 13:40

Za Sandru je odlična vijest što u finalu ne vrijede nova pravila pa će se redoslijed određivati tko ima najduži hitac nakon svih šest serija

U Zürichu će se danas spustili zavjesa na ovogodišnje izdanje Dijamante atletske lige. U samoj završnici, na finalu, jučer smo gledali Filipa Mihaljevića u bacanju kugle, a danas će u finalu diska nastupiti Sandra Perković i Marija Tolj. Pored njih dvije finale diska još su izborile Amerikanka Valeri Allman, Kubanke Yaime Perez i Deni Caballero te Portugalka Liliana Ca.

Za Sandru je odlična vijest što u finalu ne vrijede nova pravila pa će se redoslijed određivati tko ima najduži hitac nakon svih šest serija. Dakle, ne vrijedi pravilo da prve tri nakon pet serija još bacaju šeste, a da se prijašnji rezultati brišu. Svi bodovi koji su osvojeni do Züricha također se brišu i svi kreću od nule. Tko pobijedi, taj će osvojiti mali dijamant kao ukupni pobjednik discipline.

Sandra u svojim vitrinama već ima šest malih dijamanata i danas će pokušati osvojiti sedmi, što nije pošlo za rukom nijednoj atletičarki u povijesti Dijamantne lige. Šest pobjeda u konkurenciji atletičarki uz Sandru ima još samo Caterine Ibargüen, troskokašica iz Kolumbije koje nema u Zürichu. Sedam ukupnih pobjeda imaju tek dva atletičara – francuski motkaš Renaud Lavillenie i američki troskokaš Christian Taylor. Naravno, ni jedan ni drugi nisu u Zürichu tako da Sandra ima priliku ispisati povijest.

Sudeći po posljednjim nastupima, Sandra bez novih pravila ima veliku priliku da na kraju bude prva. Ozbiljna prijetnja su joj tek Perez i Allman dok ostale teško da mogu nešto konkretnije napraviti Rekord mitinga drži Faina Melnik iz 20. kolovoza 1975. godine kada je disk doletio do 70,20 metara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije