PRIPREME ZA EP

Izbornik Perkovac prekrižio dva igrača, njegov izbor je logičan

Zagreb: Predstavljen novi izbornik rukometne reprezentacije, Goran Perkovac
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
31.12.2023.
u 21:00

Izbornik Goran Perkovac nakon ovog kruga priprema odlučio je na listu pričuva uvrstiti Marka Mamića i Mateja Hrstića te će u treću fazu krenuti s 21 rukometašem.

Rukometaši Hrvatske završili su u Poreču drugi dio faze završnih priprema za Europsko prvenstvo koje 10. siječnja počinje u Njemačkoj. Četiri dana priprema u Poreču brzo su prošla. Nakon jučerašnjeg jutarnjeg treninga igrači su dobili dva dana slobodno za doček Nove godine i druženje sa svojim najmilijima. Izbornik Goran Perkovac nakon ovog kruga priprema odlučio je na listu pričuva uvrstiti Marka Mamića i Mateja Hrstića te će u treću fazu krenuti s 21 rukometašem.

Logičan izbor

S obzirom na to da je najveći broj igrača imao upravo na poziciji lijevog vanjskog pucača, bilo je nekako logično da se izbornik odrekne upravo ove dvojice. Hrstić je imao dobru sezonu u Limogesu, Mamić u Leipzigu igra više u obrani nego u napadu pa je Perkovac odlučio da prednost dobiju Srna, Šarac i Lučin koji su nositelji igre u svojim klubovima – Zagrebu, Göppingenu i Wisłi. Uostalom, sva trojica igraju 60 minuta u obrani i napadu.

U Poreču se radilo dva puta dnevno. U jutarnjim satima glavna faca bio je kondicijski trener Danijel Brajković. Njegova zadaća je da igrače dovede u optimalnu tjelesnu spremu jer neki su igrali jako puno, neki malo u posljednje vrijeme, drugi su pak imali i lakših problema s ozljedama. Treba to sve fino popeglati i dovesti na najvišu moguću razinu. Stručni stožer je treneru Brajkoviću djelomično olakšao proces pripreme jer je za svakog igrača napravio kratki karton odnosno presjek jeseni, koliko je utakmica tko odigrao, koliko je individualno radio na svojoj tjelesnoj spremi, s kakvim ozljedama se eventualno mučio. Tako je praktički svaki igrač imao svoj “mali program” priprema.

U poslijepodnevnim satima radi se na igri, analizi suparnika, slaganju obrane. Ono što izbornik silno želi jest ubrzanje igre, protoka lopte. Tu Hrvatska po njegovu mišljenju malo zaostaje za drugim reprezentacijama, a mi imamo igrače, vjeruje Goran Perkovac, koji mogu odgovoriti tim zahtjevima i promijeniti našu igru. Ono što sve veseli jest činjenica da za sada nema nikakvih ozljeda. Nadajmo se da će tako i ostati. Paralelno sa svim tim aktivnostima stručni stožer razgovara s igračima, radi analizu suparnika na Europskom prvenstvu, posebno Španjolske koja ih čeka u prvom susretu. Istodobno, naš “video mag” Zoran Čulk zauzeo je cijelu sobu i spava gotovo na kauču sa svojim kompjutorima putem kojih snima sve susrete koje ovih dana igraju naši suparnici na Croatia kupu, ali i na Europskom prvenstvu. Stožer ništa ne prepušta slučaju.

Slovenija posljednji test

Za kraj, podsjetimo još jedanput da će se reprezentacija za treću fazu priprema okupiti na Novu godinu u 15 sati i nakon kraćeg druženja s medijima ponovno krenuti put Poreča. Tu će imati završno poliranje uz dva susreta Croatia kupa. Prvi je na rasporedu već 4. siječnja protiv Crne Gore u 17 sati, drugi pak dva dana kasnije, 6. siječnja, protiv Slovenije također u 17 sati. Između toga će 5. siječnja svoj susret odigrati Slovenija i Crna Gora. Kao što je to uobičajeno posljednjih nekoliko godina, u poluvremenu susreta Hrvatska – Slovenija održat će se svečano proglašenje najboljih rukometašica, rukometaša, trenera i sudačkih parova za 2023. godinu.

Na završne pripreme dolaze sljedeći igrači – vratari: Matej Mandić (Zagreb), Dominik Kuzmanović (Nexe) i Filip Ivić (Chambéry); lijeva krila: Marin Jelinić (Szeged), David Mandić (Melsungen), Lovro Mihić (Wisla); desna krila: Mario Šoštarić (Szeged), Glavaš (Zagreb); lijevi vanjski: Tin Lučin (Wisła), Zvonimir Srna (Zagreb), Josip Šarac (Göppingen); srednji vanjski: Domagoj Duvnjak (Kiel), Igor Karačić (Kielce), Luka Cindrić (Dinamo Bukurešt); desni vanjski: Ivan Martinović (Melsungen), Luka Stepančić (Szeged), Mateo Maraš (Tatabanya), Luka Lovre Klarica (Zagreb); kružni napadači: Tomislav Kušan (Limoges), Veron Načinović (Montpellier) i Marin Šipić Kriens).

Komentara 1

Avatar 404_ZLO
404_ZLO
01:42 01.01.2024.

Na vjerujem da Perkovac ima format trenera koji bi osvojio s momčadi medalju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije