Svetislav Pešić

Iznenađenje u Srbiji: Čovjek koji je vratio reprezentaciju u svjetski vrh odlučio otići

Beograd: Konferencija za medije muške košarkaške reprezentacije Srbije uoči odlaska u Pariz
Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL
10.09.2024.
u 14:32

- Ja ću, naravno, uvijek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 sata dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije - rekao je Pešić.

Svetislav Pešić (75), jedan od najtrofejnijih europskih trenera u povijesti, više nije izbornik Srbije. Pešiću je istekao ugovor, no očekivalo se da će ostati na klupi reprezentacije nakon osvajanja svjetskog srebra prošle godine i nedavne olimpijske bronce. No, Pešić je potvrdio da odlazi.

- Predsjednik KSS-a Predrag Danilović podnio je ostavku. Kako sam ja razumio, napravio je to kako bi omogućio novim ljudima u Savezu da na početku novog olimpijskog ciklusa formiraju novi stručni stožer i ciljeve. Što se mene tiče, ja sam i prije Pariza rekao da netko drugi treba nastaviti ono što sam započeo - rekao je Pešić i dodao:

- Kako vidim da me nisu dobro čuli, sad im poručujem da odgovorni, oni koji će ubuduće voditi Savez, moraju pronaći novog trenera. Ja ću, naravno, uvijek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 sata dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije.

Srpski mediji pišu da je glavni kandidat za novog izbornika Saša Obradović.

 

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
15:29 10.09.2024.

Opet, opet i opet... Zakaj? Do kad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije