Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'to je stvarno čudno i bizarno'

Ovaj Dalićev potez izazvao je lavinu reakcija, javila se i legenda: 'Nikad to ne bih napravio...'

Euro 2024 - Croatia v Italy
Foto: Karina Hessland/REUTERS
1/3
27.06.2024.
u 10:22

"To je stvarno čudna zamjena. Mateo Kovačić briljantan je u držanju lopte, to mi je bizarno. Da sam vodio Hrvatsku, Kovačić bi bio posljednji vezni kojeg bih zamijenio", naglasio je Murphy za BBC.

Britanski The Independent i BBC popratili su ispadanje Hrvatske s Europskog prvenstva, a posebno su se osvrnuli na odluke izbornika Zlatka Dalića, koji je u posljednjih 20-ak minuta utakmice s terena izvadio svoje inače nezamjenjive uzdanice. Veznjaka Matea Kovačića zamijenio je Luka Ivanušec u 70. minuti, dok je umjesto kapetana Luke Modrića u 81. ušao Lovro Majer.

Taj se potez nije svidio Richardu Jollyju, novinaru The Independenta. "Izvođenje Modrića izgledalo je kao kockanje koje se obilo o glavu izborniku Zlatku Daliću; činilo se da čuva Modrića za utakmicu osmine finala sa Švicarskom koju će sada igrati Italija, zamišljajući da je njegov kapetan pobjednik utakmice", piše britanski list dodajući: "To je gotovo podcjenjivanje."

Hrvatska, smatra autor teksta Jolly, nije izgubila kontrolu samo Modrićevim već i Kovačićevim izlaskom iz igre. "Hrvatska ima vezni trojac s ukupno 99 godina. Izgubili su kontrolu nakon što su izvadili dvojicu svojih dodavača: Matea Kovačića u 70. minuti, Modrića u 80. minuti. Hrvatska je uklonila svoj vezni red. Možda ta nezgodna ravnoteža između veterana veznjaka i mlađih, manje iskusnih zamjena djelomično objašnjava zašto su primili golove u 95. i 98. minuti protiv Albanije i Italije. To su golovi koji objašnjavaju njihovo ispadanje", navodi se dalje. 

Podsjeća na kraju The Independent da je Modrić u utakmici protiv Italije promašio jedanaesterac. "Promašio je penal, ali, kako je Dalić rekao, dao je sve; učinio je gotovo sve. Osim što je završio utakmicu, a izbornik koji je donio tu odluku rekao je: 'Ja preuzimam odgovornost, priznajem krivicu. Ja sam kriv ako ne prođemo u nokaut-fazu.' Bila je to plemenita gesta i možda će drugi također kriviti Dalića. Ali unatoč njegovim mukama s bijele točke, nitko ne bi trebao kriviti Modrića", zaključuju Britanci.

VEZANI ČLANCI:

Iznenađen Dalićevim zamjenama bio je i Danny Murphy, bivši engleski nogometaš čija je karijera trajala od sredine devedesetih do 2013. godine. Nastupao je za Crewe Alexandru, Liverpool, Charlton, Tottenham, Fulham i Blackburn. S Liverpoolom je osvojio šest trofeja.

Njega je začudilo što je izbornik iz igre izvadio Matea Kovačića, koji je u 70-ak odigranih minuta imao ukupno 46 dodira s loptom i bio je u stanju precizno završiti 32 od 33 dodavanja koja je pokušao. To je 97% točnih dodavanja, najviše od svih vatrenih koji su se našli u početnih 11. "To je stvarno čudna zamjena. Mateo Kovačić je briljantan u držanju lopte, to mi je bizarno. Da sam vodio Hrvatsku, Kovačić bi bio posljednji vezni kojeg bih zamijenio", naglasio je Murphy za BBC.

FOTO Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Euro 2024 - Croatia v Italy
1/17

Komentara 14

FR
freeshooter
10:48 27.06.2024.

...istog sam mišljenja... bili smo ostali bez igrača koji mogu raditi presing i oduzimati loptu, a još autoriteti u organizaciji, time je bio i propuh... igrači koji mogu zamjenski igrati isto, Jakić i Mišić, mali Sučić, kao što znamo nisu bili ni na klupi... još kada tome dodamo mogućnosti igre ozlijeđenog, preveliki je to bio teret... naravno uz dozu sreće smo i to mogli lagano preskočiti, no i ona je izostala... biti će bolje, drugi put pametnije, tako sam si rekao i protiv Albanije, nadam se da smo ovo usvojili... a nespavam već tri dana, pitajući se kako, zašto, a imali smo tako sve otvoreno...

GO
Gof33
11:15 27.06.2024.

Dalić se je potpuno pogubio osim kod pregovora za svoj dohodak i premije od reklamiranja svega i svačega.

AN
AntePortas9
22:39 27.06.2024.

Potrudih se, ali ne pronađoh neku "legendu" u članku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije