SVJETSKI SPEKTAKL

Jeste li primijetili ovu pogrešku u Parizu? Otvaranje Igara ostat će zapamćeno po kontroverzama

Svečano otvaranje Olimpijskih igara u Parizu
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
1/17
27.07.2024.
u 13:08

Olimpijska zastava na uže je postavljena naopako. Organizatori su to brzo primijetili i ispravili grešku, međutim greška nije promakla i režiseru

Jučer je u Parizu održana svečana ceremonija kojom su otvorene 33. Olimpijske igre. Ceremonija je održana na nešto drugačiji način. Izvan stadiona, a sportske delegacije su na ukupno čak 85 brodova plovile rijekom Seinom. Hrvatska delegacija na čelu s Barbarom Matić i Giovannijem Cernogorzom na svom je brodu bila sama.

Nažalost, tijekom te četverosatne ceremonije dogodila su se i dva kiksa. Južnokorejsku delegaciju, koja je prošla kroz Seinu kao 48., organizator je predstavio kao Demokratsku Narodnu Republiku Koreju, što je zapravo naziv za Sjevernu Koreju.

Svečano otvaranje Olimpijskih igara u Parizu
1/27

Do drugog kiksa došlo je pred sam kraj ceremonije prilikom podizanja olimpijske zastave na jarbol. Naime, olimpijska zastava na uže je postavljena naopako. Organizatori su to brzo primijetili i ispravili grešku, međutim greška nije promakla i režiseru.

Na društvenim mrežama je nastala debata o nastupu francuskog glumca i pjevača Phillippea Katerina. Oskudno odjeven i obojan u plavo pojavio se na pladnju s voćem. Njegova je maska predstavljala Dioniza, grčko božanstvo vina, plodnosi, ekstaze i vegetacije. Dok su neki njegov nastup nazvali još jednim iskazom "woke" politike, Francuzi su nastup svog popularnog pjevača dočekali s oduševljenjem i njegovo predstavljanje široj publici na ovaj domišljat način smatraju izrazov francuskog estetskog "genija".

VIDEO Rukometaši, stolnotenisači i vaterpolisti otputovali u Pariz

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije