JOŠ JEDAN KIKS

Jose Mourinho najnovijom izjavom razbjesnio navijače: 'Očito nismo dovoljno pametni...'

Fenerbahce - Jose Mourinho Press Conference
MURAD SEZER/REUTERS
18.08.2024.
u 14:15

Ne znamo privesti utakmicu kraju. Ne znamo kako iskoristiti sve te prilike koje bi prelomile utakmicu i nismo dovoljno pametni na terenu kada imamo vodstvo

Turski velikan Fenerbahče nije dobro ušao u novu sezonu. Pod kormilom "Special onea" Josea Mourinha u kvalifikacijama za Ligu prvaka zapeo je protiv Lillea te će svoj europski put nastaviti u glavnom turniru Europske lige

Međutim, Fener je u ovosezonskoj ligi prvi put ispustio bodove igravši 2-2 u gostima kod Goztepea. Iako su na poluvremenu vodili 2-0 golovima Edina Džeke i Yousefa En-Nesyrija, Koray Gunter je u 68. smanjio na 2-1, a onda u najgorem mogućem trenutku, 95. minuti za izjednačenje i ekstazu na tribinama izjednačio je Romulo.

"Ne znamo privesti utakmicu kraju. Ne znamo kako iskoristiti sve te prilike koje bi prelomile utakmicu i nismo dovoljno pametni na terenu kada imamo vodstvo", rekao je Mourinho i dodao:

"Moram se još uvijek adaptirati na turski nogomet. Moram i svoje igrače naučiti ono što protivnici rade, a to je kako zadržavati igru i trošiti vrijeme. Moji igrači moraju se naučiti valjati po terenu, ako je to potrebno da se utakmica prekine i troši vrijeme. Moraju znati kako glumiti povrede kada je to potrebno kao što to rade i sve druge ekipe. Ako to radimo bez obzira što sudac produži šest minuta utakmicu, imamo priliku protivniku poremetiti ritam i doći do pobjede. Ne možete za ovu ligu govoriti da je poetična kada to nije, jer svi vidimo što se događa".

Naravno, kad u Turskoj favorit ispusti čistu pobjedu, nastane skandal. No, ovog puta se to dogodilo i van i terena, te usred utakmice.  Mnogi navijači Fenera nisu uspjeli ući na stadion, imovina domaćeg kluba je oštećena, a predsjednik Fenera Ali Koç fizički je napadnut i izgađan predmetima s tribina.

Navijačima od svega najviše smeta slab ulazak u sezonu, ispadanje od Lillea, ispušteni bodovi protiv Goztepea te Mourinhove izjave na pressicama.

VIDEO: Poletjela je i boca: Otkriveno što je trener Slavena rekao sucu. mogao bi dobiti drakonsku kaznu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije