KORINA PERKOVAC

Kći proslavljenog kapetana igrat će za Švicarsku protiv Hrvatske: Uh, bit će mi teško

18.08.2021.
u 16:22

- Bit će mi jako čudno kada na drugoj strani mreže vidim jednu od svojih najboljih prijateljica Karlu Klarić.

Odbojkašice Hrvatske prvi susret u skupini na Europskom prvenstvu, koje počinje 19. kolovoza, igrat će protiv Švicarske. Na drugoj strani mreže bit će Korina Perkovac (22), kći proslavljenog kapetana hrvatske rukometne reprezentacije, zlatnog iz Atlante 1996. godine, Gorana.

– Uh, bit će mi teško igrati protiv Hrvatske. Bit će mi jako čudno kada na drugoj strani mreže vidim jednu od svojih najboljih prijateljica Karlu Klarić. Jednu sezonu zajedno smo igrale u klubu Kanti iz Schaffhausena. Jedva čekam da je vidim, da popričamo – rekla je Korina.

Dva dana mora u Brelima

U Zadru ćete biti kao kod kuće...

– Da, roditelji imaju u Zadru jako dobrog prijatelja, mislim da je isto bio rukometaš i da je igrao s tatom, Čačić. Tako da smo često bili u Zadru. Hoće li sada biti vremena da se malo prošetam gradom ili za kupanje, nisam baš sigurna. Ovo ljeto uhvatila sam samo dva dana slobodno, tad sam bila u Brelima gdje imamo kuću. Doslovce sam se dvaput okupala u moru.

Kako to da se niste odlučili trenirati rukomet s obzirom na sjajnu tatinu karijeru u tom sportu?

– Tata mi je rekao da rukomet nije za djevojčice pa sam se odlučila za odbojku – rekla je Korina koja je kao mala maštala da bude stomatologinja, no odlučila se za farmaciju.

– Imam još dvije godine da postanem magistra i da se zaposlim u jednoj od apoteka. Inače, mama i sestra su zubarice – dodala je Korina.

Neće joj biti prvi put da igra za Švicarsku protiv Hrvatske.

– Da, igrali smo jedan prijateljski susret, a i s klubom sam jednom gostovala u Zagrebu gdje smo igrali protiv Mladosti – rekla je Korina koja igra dijagonalu.

– Na posljednjim utakmicama bila sam stalno u prvoj postavi pa se nadam da ću početi i protiv Hrvatske. Naravno da smo se dobro pripremili za Hrvatsku, pogledali smo neke snimke i svima je jasno, pa i nama, da nam najveća opasnost prijeti do Samante Fabris. Osim Samante i Klare, ove ostale djevojke baš i ne poznajem dobro – kaže Korina.

Kakve su ambicije Švicarske na Europskom prvenstvu?

– Ovo nam je drugi put uzastopce da smo se plasirale na Europsko prvenstvo, što je već lijep uspjeh. Prije tri godine nismo se proslavile, osvojile smo 19. mjesto uz samo jednu pobjedu, protiv Bjelorusije. Sada smo tri godine iskusnije, dobro smo trenirale i naš cilj je odlazak u Beograd, na utakmicu osmine finala. Imamo skupinu koju sigurno možemo proći. Ne kažem da ćemo pobijediti Italiju ili Hrvatsku, ali zašto ne pokušati – kaže Korina.

Dečko igra u Mindenu

Švicarska se peti put natječe na Europskom prvenstvu, nakon 1967. (13.), 1971. (12.), 2013. (14.) i 2019. (19.). Pobijedili su u četiri od 23 utakmice na EP-u. Te su pobjede bile protiv Švedske (1967. i 1971.), Belgije (1967.) i Bjelorusije (2019.).

– Žao mi je što neće biti gledatelja. Ovako, bit će malo čudno pred praznim tribinama. Kako svaka reprezentacija za svoje goste ima nekoliko ulaznica, nadam se da će mama doći barem na jednu-dvije utakmice. Tata, nažalost, neće dolaziti jer je sa svojim klubom na pripremama u Sloveniji – istaknula je Korina.

Kako to da niste zaigrali za Hrvatsku?

– Nikad me nitko iz Hrvatske nije zvao u reprezentaciju pa sam odlučila igrati za Švicarsku. Uostalom, na mojoj poziciji Hrvatska ima sjajnu Fabris, ali i još nekoliko kvalitetnih mladih igračica – rekla je Korina.

Korinin dečko Lucas Meister švicarski je rukometni reprezentativac. – Ostaje u njemačkom Mindenu sljedeću sezonu. Ne viđamo se baš često, ali već smo navikli da smo u dvije različite zemlje. Ove sezone imat će jednog Hrvata u klubu. Iz Francuske mu stiže Nikola Jukić – zaključila je Korina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije