NA PARIŠKIM BAZENIMA

Kolinda je navijala za barakude. Neočekivanim potezom poslala je poruku Crnoj Gori

Zagreb: Kolinda Grabar Kitarović i Zlatko Mateša na vaterpolo utakmici Hrvatska - Mađarska
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
28.07.2024.
u 23:07

Prije desetak dana je Vlada Republike Hrvatske uputila dopis Hrvatskom vaterpolskom savezu u kojem se navodi kako hrvatskim vaterpolistima i klubovima ne preporučuje igranje na bazenu koji od prije tri godine nosi naziv po Zoranu Gopčeviću

Hrvatska vaterpolo reprezentacija je u nedjelju upisala svoj prvi nastup i prvu pobjedu na turniru u sklopu Olimpijskih igara u Parizu. Barakude su slavile rezultatom 11:8 te tako dobile dobar poticaj uoči još jednog teškog protivnika u reprezentaciji Grčke. Ipak, kako to već često biva, priča oko današnje utakmice proširila se i izvan okvira sportskog natjecanja.

Prije desetak dana je Vlada Republike Hrvatske uputila dopis Hrvatskom vaterpolskom savezu u kojem se navodi kako hrvatskim vaterpolistima i klubovima ne preporučuje igranje na bazenu koji od prije tri godine nosi naziv po Zoranu Gopčeviću. Uz Gopčevićevo se ime veže koncentracijski logor Morinj u Crnoj Gori.

Zagreb: Kolinda Grabar Kitarović i Zlatko Mateša na vaterpolo utakmici Hrvatska - Mađarska
1/6

Nedjeljna utakmica odigrala se u Aquatics centru u Parizu, a na tribinama se među mnogobrojnim navijačima, na čelu hrvatske delegacije, našla bivša hrvatska predsjednica i aktualna članica Međunarodno olimpijskog odbora, Kolinda Grabar-Kitarović.

Usred utakmice se ustala sa svoga mjesta i napravila gestu koju su zabilježile kamere. Popela se do mjesta gdje su bile postavljene dvije zastave i zavezala ih jednu za drugu. Sugerirajući dobre odnose sa susjednom državom. Fotografije tog događaja možete vidjeti OVDJE.

Komentara 4

Avatar Zavratnica
Zavratnica
06:59 29.07.2024.

Smatram kako je vezanje hrvatske zastave s bilo kojom drugom zastavom, a pogotovo onom agresorske države koja je napala Hrvatsku povreda časti i dostojanstva Hrvatske.

Avatar southman
southman
08:43 29.07.2024.

Kad se Crnogorci oslobode srpskog zagrljaja onda se može "tek početi razmišljati o buducim odnosima " dviju država ! Do tada svatko na svoju stranu !

AN
AntePortas9
08:59 29.07.2024.

Knoll je zakon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije