Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA DOIGRAVANJE

LeBron i Davis spasili Lakerse od Jokićeve 'metle', ali najveći pothvat u povijesti tek trebaju učiniti

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Los Angeles Lakers
Foto: Jason Parkhurst/REUTERS
1/2
28.04.2024.
u 08:40

- Još uvijek zaostajemo 1-3. Danas smo obavili posao i produžili seriju, ali moramo biti još bolji - rekao je LeBron James

Los Angeles Lakersi su u konferencijskom četvrtfinalu Zapadne konferencije NBA lige na domaćem terenu svladali Denver Nuggetse sa 119-108 i ostvarili prvu pobjedu u seriji u kojoj Denver sada vodi 3-1. Lakersi ostaju živi u uvodnom krugu doigravanja protiv prvaka lige, a izbjegli su "metlu". Momčad iz grada anđela predvodila je prva zvijezda LeBron James s 30 poena, 25 koševa pridonio je Anthony Davis (23 skoka), a po 21 koš su dodali Austin Reaves i D'Angelo Russell. Unatoč zaostatku od 0-3, Lakersi su konačno zaustavili nalet srpske zvijezde Nikole Jokića i društva. Jokić je upisao triple double s 33 poena, 14 asistencija i 14 skokova, Michael Porter Jr. upisao 27 koševa i 11 skokova, a Jamal Murray dodao je 22 koša.

Lakersi su slavili protiv Denvera prvi put u 12 utakmica od prosinca 2022., no čeka ih težak posao u petoj utakmici u Denveru. Nijedna momčad u povijesti NBA doigravanja nikada nije dobila seriju nakon zaostatka 0-3.

"Još uvijek zaostajemo 1-3. Danas smo obavili posao i produžili seriju, ali moramo biti još bolji", rekao je James.

Košarkaši Oklahome lako su došli do treće pobjede protiv Pelicansa s 106-85 i vodstva od 3-0. Bez ozlijeđenog Ziona Williamsona, Pelicansi nisu imali pravog rješenja protiv mlade postave Oklahome koju je predvodio MVP finalist Shai Gilgeous-Alexander. Upisao je 24 poena, osam asistencija i pet skokova.

OKC je pogodio 17 trica i nakon vodstva od 60-46 na poluvremenu, a u drugom poluvremenu samo je povećavao prednost. Josh Giddey i Jalen Williams zabili su po 21 koš za Oklahomu. Pelicanse, koji su u ovom susretu izgubili loptu čak 21 put, predvodio je Brandon Ingram sa 19 koševa, a 16 je ubacio CJ McCollum.

U Miamiju su prvi nositelji Istočne konferencije Boston Celticsi svladali Heat sa 104-84 i poveli s 2-1 u pobjedama. Kelti su se tako oporavili nakon domaćeg poraza protiv osmih nositelja, a u ovoj utakmici su vodili od početka do kraja. Boston su predvodili Jaylen Brown i Jayson Tatum koji su obojica zabili po 22 poena, a potonji je dodao 11 skokova i šest asistencija.

Kristaps Porzingis dodao je 18 koševa, a Derrick White 16. Boston je već nakon prve četvrtine vodio 21-12, au drugoj su dali čak 42 koša, da bi prednost na poluvremenu iznosila već 24 poena, a u drugom se povećala do 29. Bam Adebayo bio je najuspješniji u Heatu s 20 poena i devet skokova, a kod Miamija su nedostajali ozlijeđeni Jimmy Butler i Terry Rozier

Košarkaši Orlando Magica izjednačili su seriju kod kuće protiv Cleveland Cavaliersa na 2-2 nakon pobjede 112-89. Blistao je Nijemac Franz Wagner s 34 koša i 13 skokova, a domaći su odlučujuću razliku napravili u drugom poluvremenu. Gosti su u trećoj četvrtini postigli samo deset koševa nakon što više od šest minuta nisu uspjeli zabiti.


NBA - rezultati:

- Istočna konferencija:
Miami Heat - Boston Celtics 84-104
(Boston vodi 2-1 u pobjedama)

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 112-89
(rezultat u pobjedama je izjednačen 2-2)

- Zapadna konferencija:
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 119:108
(Denver vodi 3-1 u pobjedama)

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 85:106
(Oklahoma vodi 3-0 u pobjedama)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije