GRANDE LUKA

Luka Modrić ispisuje novu povijesti Reala. Hrvatski majstor nadmašit će rekord legendarnog Puškaša

UEFA Nations League Final - Croatia v Spain
Piroschka van de Wouw/REUTERS
27.06.2023.
u 18:50

Modrić je među osam nogometaša koji su kao igrači Real Madrida osvajali Zlatnu loptu (Di Stefano, Kopa, Figo, Ronaldo, Cannavaro, C. Ronaldo, Modrić i Benzema). Ovo je još jedna u nizu potvrda da će Luka Modrić zlatnim slovima biti upisan u povijesne knjige Real Madrida, po mnogima najvećeg kluba otkako je nogometa.

Neuništivi kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić još će godinu dana igrati za najtrofejniji klub u povijesti Lige prvaka, veliki Real Madrid. "Real Madrid i Luka Modrić dogovorili su da će produljiti igračev ugovor i sada njegov ugovor s klubom traje do 30. lipnja 2024. godine", piše na stranicama kraljevskog kluba.

Najbolji hrvatski nogometaš u povijesti nosi dres Reala već 11 godina, za koji je odigrao 488 utakmica i osvojio čak 23 trofeja; pet u Ligi prvaka, tri u La Ligi, dva u Kupu Kralja, pet na Svjetskom klupskom prvenstvu te po četiri u europskom i španjolskom Superkupu. S ta 23 trofeja trenutačno je treći najtrofejniji igrač u povijesti Real Madrida, iza Francuza Karima Benzeme (25 trofeja), koji je ovog ljeta otišao u saudijski Al-Ittihad, te Španjolca Nacha Fernandeza (24 trofeja), koji je još uvijek Lukin suigrač u Realu.

Iako je i taj podatak fascinantan, još više fascinira onaj da će Luka Modrić definitivno postati najstariji igrač u 121 godinu dugoj povijesti Real Madrida! Krajem iduće sezone Modrić će imati 38 godina i devet mjeseci, a trenutačni rekorder je legendarni Mađar Ferenc Puskás, koji je 21. studenog 1965. godine dok je igrao u utakmici protiv Seville imao 38 godina, sedam mjeseci i 19 dana. Što se tiče dugovječnosti, Luka je u klubu na 16. mjestu vječne ljestvice po broju nastupa za Real Madrid, a među stranim igračima nalazi se na četvrtome mjestu svih vremena.

Više od Lukinih 488 nastupa za Real su kao stranci uspjeli prikupiti samo već spomenuti Benzema (648) te Brazilci Marcelo (546) i Roberto Carlos (527). Ne samo da je Luka u klubu pokazao fizičku pripremljenost, dugovječnost te da je bio prisutan u zlatnom dobu za momčadske uspjehe nego je u biranom društvu i po individualnim priznanjima.

VEZANI ČLANCI:

Modrić je među osam nogometaša koji su kao igrači Real Madrida osvajali Zlatnu loptu (Di Stefano, Kopa, Figo, Ronaldo, Cannavaro, C. Ronaldo, Modrić i Benzema). Ovo je još jedna u nizu potvrda da će Luka Modrić zlatnim slovima biti upisan u povijesne knjige Real Madrida, po mnogima najvećeg kluba otkako je nogometa. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije