Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽAN SASTANAK S REALOM

Luka Modrić se idućeg ljeta oprašta od nogometa?! Španjolci otkrivaju njegovu budućnost

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Bayern Munich
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
1/7
17.05.2024.
u 17:34

Kako pišu Španjolci, klub je Modriću prenio prijedlog koji uključuje obnovu ugovora za još jednu sezonu, ali uz značajno smanjenje plaće od oko 50 %. Hrvatski reprezentativac trenutačno zarađuje oko 10 milijuna eura neto po sezoni.

Prema izvještajima španjolskih medija, Luka Modrić i Real Madrid postigli su načelni dogovor o produženju ugovora za još jednu sezonu, do lipnja 2025. Klub i nogometaš susreli su se u Valdebebasu na sastanku koji je trajao oko tri sata.

Kako pišu Španjolci, klub je Modriću prenio prijedlog koji uključuje obnovu ugovora za još jednu sezonu, ali uz značajno smanjenje plaće od oko 50 %. Hrvatski reprezentativac trenutačno zarađuje oko 10 milijuna eura neto po sezoni.

Iako se čeka službena potvrda, Luka Modrić ne gleda negativno na ovaj prijedlog. Ne toliko zbog financijskog aspekta već zbog sentimentalnih razloga. Na taj način, igrač bi mogao završiti svoju karijeru na kraju sezone 2024.-2025.

Tada će imati 39 godina i bit će vrlo blizu 40. rođendana koji će proslaviti 9. rujna 2025. godine. Postao bi najstariji igrač koji se povukao u dresu Real Madrida. Do sada je tu čast držao legendarni Paco Gento, koji se povukao 1971. godine u dobi od 38 godina, nakon 18 godina provedenih u Real Madridu. Luka Modrić će ovoga ljeta završiti dvanaestu sezonu u klubu.

Osim toga, tada bi hrvatski nogometaš mogao postati igrač s najviše osvojenih naslova Lige prvaka. Trenutačno ima pet Liga prvaka, a ako osvoji svoju šestu 1. lipnja protiv Borussije Dortmund, izjednačit će se s Franciscom Gentom, koji ima šest europskih naslova. Ako sljedeće godine ponovno podigne trofej, postao bi igrač s najviše osvojenih naslova Lige prvaka u povijesti Real Madrida.

Modrić je ove sezone imao važnu ulogu u momčadi iako nije stalno bio u prvom sastavu. Odigrao je ukupno 43 utakmice - 30 ligaških susreta (1.589 minuta), deset u Ligi prvaka (409 minuta), jednu u Kupu (66 minuta) i dvije u Superkupu (76 minuta). To predstavlja prosjek od 49 minuta po utakmici. Osim toga, hrvatski nogometaš postigao je dva gola, oba u prvenstvu.

 
Ključne riječi

Komentara 26

DU
Duupin
19:52 17.05.2024.

Luka legenda

Avatar sitneduše
sitneduše
18:07 17.05.2024.

Ma, to je danas. Sutra će "španjolci" pisati nešto sasvim drugo.

Avatar Ričard
Ričard
23:02 17.05.2024.

Luka, vrime je da ti se ispuni jedina neispunjena želja, želja svakog pravog i poštenog dječaka Dalmacije i dalmatinske Zagore. Bili veštit, krcat Poljud i i ona stara „tuđi čovik nikad netje znati ča to veže dalmatinske ljude” HŽV .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije