BIT ĆE ODLIČNA ATMOSFERA

Maksimir će biti pun! Da nije derutnog stadiona došlo bi 35 tisuća navijača

Zagreb: Dinamo i Chelsea u utakmici prvog kola UEFA Lige prvaka
Luka Stanzl/PIXSELL
10.10.2022.
u 10:19

Dinamovi igrači nisu igrali ovog vikenda, ali i glavni igrači Salzburga preskočili su subotnju utakmicu

Nogometaši Salzburga na svom su stadionu doživjeli bučno navijanje za Dinamo, plavi navijači potrudili su se da se igrači Ante Čačića osjećaju kao doma. Nažalost, to nisu iskoristili i izgubili su od Salzburga 0:1. No, sad će u utorak puno toga moći popraviti, sada pred svojim još brojnijim navijačima.

Najskuplje ulaznice prodane

Jučer u 11 sati u redovnu prodaju puštene su ulaznice za sraz Dinama i Salzburga koji je na rasporedu u utorak u 21 sat i za manje od dva sata dvije su tribine već bile rasprodane, više nema ulaznica za donju etažu sjeverne tribine, ali ni za najskuplju, rasprodane su ulaznice i za zapad dolje (po 350 kuna). Ubrzo je rasprodana i gornja etaža zapadne tribine (250 kuna),

06.09.2022., stadion u Maksimiru, Zagreb - UEFA Liga prvaka, 1. kolo, skupina E, GNK Dinamo - FC Chelsea. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon toga još se moglo kupiti ulaznice zapad gore po 250 kuna, sjever gore po 150, ali i za dio južne tribine (150 kuna) jer je Dinamo tražio i dobio dozvolu da dio tribine na koju inače idu gostujući navijači proda i svojim navijačima, pa će ondje biti mjesta za njih 1500.

Maksimir će tako biti rasprodan, nažalost nema više istočne tribine, ona je izvan upotrebe još od zagrebačkog potresa i zjapi prazna, da je u funkciji i onakva derutna kakva je bila prije potresa, bilo bi 35.000 ljudi na ovom ključnom srazu u skupini Lige prvaka, ni tih 35.000 ulaznica sigurno ne bi bilo dovoljno za sve koji bi poželjeli gledati Čačićeve izabranike protiv nezgodnog austrijskog prvaka.

06.09.2022., stadion u Maksimiru, Zagreb - UEFA Liga prvaka, 1. kolo, skupina E, GNK Dinamo - FC Chelsea. Igor Soban/PIXSELL Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

No, i ovako će navijačka kulisa biti moćna, možemo se samo nadati da će pogurati plave do pravog rezultata koji im je potreban žele li novo prezimljavanje u Europi.

Dinamo je utakmice sa Salzburgom objektivno proglasio ključnima za prolaz, nakon poraza u Salzburgu ova zagrebačka je još važnija. Zbog ta dva sraza s Austrijancima plavi su odgodili svoju utakmicu s Istrom u Puli, tako da su preskočili uobičajeni raspored za vikend ne bi li što spremniji dočekali utorak.

Salzburg svoju utakmicu u prošlom kolu nije odgodio, upisao je nova tri boda na gostovanju kod Altacha, momčadi koja je pri dnu austrijskog prvenstva. No, lider Salzburg igrao je u toj utakmici s jako šarenim sastavom. Njihov trener Matthias Jaissle očito je procijenio da će i bez velike većine igrača iz udarnog sastava doći do tri boda.

Na kraju je u tome i uspio, Salzburg je pobijedio s 3:2, a u početnoj postavi bio je i naš Roko Šimić koji je asistirao za prvi pogodak Salzburga. Luka Sučić, kao i Benjamin Šeško ušli su polovicom drugog dijela. Od onih koji su krenuli protiv Dinama, samo su vratar Köhn i veznjak Kjaergaard bili u početnoj postavi, s tim da je Kjaergaard igrao samo u prvom poluvremenu.

05.10.2022., stadion Salzburg, Salzburg, Austrija - UEFA Liga prvaka, 3. kolo, skupina E, Red Bull Salzburg - GNK Dinamo. Luka Sucic, Arijan Ademi. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Sedmoricu ostavio doma

Trener Jaissle na put nije poveo sedmoricu svojih igrača: Dedića, Soleta, Pavlovića, Umlera, Seiwalda, Capalda i Okafora. Stoga je jasno da i mladi trener Salzburga ima fokus na utakmici s Dinamom, Salzburgu je kao i plavima ta utakmica ključna iako je austrijski prvak u boljoj poziciji od plavih, nalazi se na vodećoj poziciji skupine s pet bodova, ima bod više od Milana i Chelseaja s kojima je u prva dva kola odigrao po 1:1, dok su plavi pali na začelje s tri boda osvojena protiv Chelseaja u Maksimiru.

Kako u zadnja dva kola Dinamo i Salzburg igraju protiv Milana i Chelseaja, jasno je da ovaj međusobni sraz u utorak puno toga odlučuje iako matematički vjerojatno neće sve biti gotovo, no osvoji li netko tri boda, napravit će veliki korak barem ka trećem mjestu koje vodi u nokaut-fazu Europske lige, a ni san o nastavku u Ligi prvaka, o osvajanju jednog od prva dva mjesta ne bi bio ugašen. 

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio Chelsea na otvaranju Lige prvaka!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar markoii123
markoii123
09:15 11.10.2022.

Samo pobjeda danas igra,ili jesmo ili nismo,Na tekmu veli,tu šale nema,hajd da se sprema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije