Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK HNS-A

Marijan Kustić: Ovo je iznimno važan korak prema izgradnji novog Maksimira

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/4
07.12.2023.
u 18:35

Sporazumom će se utvrditi preduvjeti da se pristupi realizaciji projekta izgradnje sportske građevine od nacionalnog interesa, stadiona Maksimir, te da izgradnja započne u najkraćem mogućem roku.

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici donijela odluku o sklapanju Sporazuma o razumijevanju i podršci sa Zagrebačkom nadbiskupijom i Gradom Zagrebom u vezi rekonstrukcije stadiona Maksimir, što je pozdravio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Sporazumom će se utvrditi preduvjeti da se pristupi realizaciji projekta izgradnje sportske građevine od nacionalnog interesa, stadiona Maksimir, te da izgradnja započne u najkraćem mogućem roku.

Prema Sporazumu, Zagrebačka nadbiskupija povući će sve prijedloge za povrat imovine koji se odnose na zemljište gdje je izgrađen stadion Maksimir i popratni objekti, a s druge strane će joj biti omogućena izgradnja ili rekonstrukcija objekata Katoličke Crkve na 10 lokacija u Gradu Zagrebu.

"Današnja odluka Vlade RH o sporazumu sa Zagrebačkom nadbiskupijom novi je konkretan i iznimno važan korak prema gradnji novog stadiona Maksimir. Pozdravljamo takvu odluku Vlade RH koja pokazuje veliku predanost rješavanju stadionskog pitanja, ali i općenito sportske infrastrukture u Hrvatskoj. To pokazuje da djelima prepoznaje vrijednost koju hrvatski sport, a posebno nogomet, ima u hrvatskom društvu, kao i da poštuje rezultate koje postižemo u svjetskim okvirima", poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

"Vjerujem da će ovakvu odluku podržati i zagrebačka Gradska skupština, nakon čega će biti ispunjeni svi preduvjeti za daljnje konkretne korake. Kada ovoj odluci Vlade RH pribrojimo predstavljene projekte stadiona Kantrida te kampa Hrvatskog nogometnog saveza, možemo reći da je ovo bio itekako važan tjedan za nogometnu infrastrukturu u Hrvatskoj. K tome, najavljeni su i stadionski projekti u Splitu i Koprivnici, u Osijeku već imamo sjajno zdanje, te smatram da imamo svako pravo vjerovati da će kroz nekoliko godina slika naše stadionske infrastrukture biti puno bolja nego što je danas", dodao je Kustić.

Ključne riječi

Komentara 4

FR
freeshooter
18:44 07.12.2023.

...što reći nego sjajno... kako će sve ove podići nam HNL i nogometnu nam infrastrukturu... Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Koprivnica... sve novi stadioni... hrvatski nogomet je ovo zaslužio, a višestruko se vraća, i vratiti će se još više... pa mi možemo sa nekim susjedom i u organizaciju nekog prvenstva... bravooo...

SS
sokac sa drave
09:35 08.12.2023.

Ovo je priprema da se iduci izbori ne izgube..Stadion se pravi potajno kao u osijeku da oni koji to hoce sprijeciti misle da su to samo uzaludni planovi.Prijatelj Duje iz splita mi kaze sokac prevarili ste nas nismo vas uzeli za ozbiljno nismo racunali sa madjarima.Inace bi mi to sprijecili prvo niste nas pirali za dozvolu,drugo nesmije biti ljepseg stadiona od poljuda.

Avatar Hazl113
Hazl113
19:06 07.12.2023.

Aha, znači ipak je istina da je Crkva ta koja je ucjenjivala grad i državu, a mi budale im plaćamo godišnje 400 mil €. Treba netko počet sakupljat potpise za raspisivanje referenduma da se taj štetan ugovor poništi. Po Ustavu bi to bilo obvezujuće, mada se po Ugovoru obje strane moraju složit za promjenu. koliko je već novaca tako otišno u vjetar, za neradnike. Koliko se gladnih usta moglo nahranit sa time. Koliko se bolnica, vrtića, škola moglo izgradit da tim novcem. Vrije me da se to mijenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije