DINAMO

Maršić bi momčad snova!

04.03.2004.
u 00:00

Mamić je odbio moju ideju da Dinamo okupi najbolje mlade igrače i postane jaki europski klub

ZAGREB - Čudan posjetitelj u Maksimiru, Osijekov predsjednik Tihomir Maršić. Ah, da, Osječani u subotu igraju s Hajdukom, možda Dinamo ima štogod za ponuditi? Nešto zbog čega bi se Osijekovi igrači više trudili.

- Ma kakvi, nisam došao tražiti nikakve premije. Niti bih ih uzeo da mi Dinamo štogod ponudi. Ako se moji igrači u susretu s Hajdukom neće truditi 120 posto, onda ne znam što uopće rade u nogometu - priča simpatični osječki šoumen kojemu su puna usta Hajduka.

- Moramo pobijediti u toj utakmici, zadnja nam je to prilika za ligu šest. Već su nas toliko puta prevarili, sad neće, održat ćemo im lekciju. Uh, kako ću se napiti uspijemo li.

Naravno, posjet Dinamu mogao bi imati i drugu pozadinu. Recimo, u Maksimiru se još nadaju Pranjiću i Ljubojeviću.

- Ne znam, nije to još gotovo, možda još i dođu... - pokušao je biti tajnovit Maršić, ali onda je otkrio jednu ideju.

- Nedavno sam Mamiću ponudio da stvorimo hrvatsku momčad snova, da nekoliko Osijekovih igrača dođe u Maksimir. Zamislite momčad u kojoj igraju Kranjčar, Drpić, Tomić, Ljubojević, Pranjić, Mikulić, Buljat, pa i Brkić. Uz nekoliko starijih igrača, bila bi to momčad s europskim predznakom, ne bismo se više sramotili na međunarodnoj sceni. Novac? Dogovorili bismo se, ne bi to bio neki novac. No, Mamiću se to nije svidjelo, nije prihvatio. A i igrači, međusobno razgovaraju, dinamovci su očito našima na zajedničkim reprezentativnim nastupima napunili uši kako u Maksimiru i nije tako bajno.

Zamislite, od te ideje i Osijek bi imao koristi.

- Sigurno. Povećalo bi se zanimanje za nogomet, na našim utakmicama bilo bi mnogo više gledatelja. Tko ima koristi ako Dinamo u Velikoj gleda 700 ljudi?

Samo, pitanje je bi li Osijek igrao takve utakmice, kad i sa spomenutim igračima jedva preživljava u Prvoj ligi. I što bi na to rekli ostali klubovi, recimo, Hajduk. Bez obzira na to što Tihomir Maršić javno priznaje da je u srcu dinamovac...

TOMO NIČOTA

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije