GIMNASTIKA U PARIZU

Mladi Japanac osvojio već dva zlata u Parizu! 20-godišnjak živi sportski san

Artistic Gymnastics - Men's All-Around Final
Foto: MIKE BLAKE/REUTERS
1/3
01.08.2024.
u 05:00

Iskusni Kineza Ruoteng Xiao osvojio je broncu. Ovo mu je druga olimpijska medalja u višeboju, prije tri godine u Tokiju bio je srebrni, iza Japanca Daikija Hashimota (22) koji je u Parizu ostao bez medalje, na šestom mjestu

Mladi, 20-godišnji Japanac Shinnosuke Oka novi je olimpijski pobjednik u pojedinačnom višeboju za gimnastičare.  Oka je za svoje izvedbe na svih šest gimnastičkih sprava u finalu dobio 86.832 bodova te je za 0.233 bodova nadmašio srebrnog Kineza Bohenga Zhanga (24), odnosno za 0.466 bodova brončanog, još jednog Kineza Ruotenga Xiaoa (28).  

Za Oku je ovo drugo zlato na Igrama u Parizu, nakon što je bio dijelom japanske reprezentacije koja je osvojila zlato u momčadskom natjecanju, a i tada su mu glavni konkurenti bili Kinezi koji su osvojili srebro. 

Za iskusnog Xiaoa ovo je druga olimpijska medalja u višeboju, prije tri godine u Tokiju bio je srebrni, iza Japanca Daikija Hashimota (22) koji je u Parizu ostao bez medalje, na šestom mjestu.

Komentara 1

PA
Pametanumoruludih
22:03 01.08.2024.

"Iskusni Kineza Ruoteng Xiao..." nije, nego: "Iskusn Kinez Ruoteng Xiao..."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije