KRITIKE NAKON DERBIJA

Navijači Hajduka poludjeli na suca Pajača: Radi sve po naredbi

Dinamo i Lokomotiva sastali se u 24. kolu HT Prve lige
Igor Kralj/PIXSELL
14.09.2024.
u 15:01

Kako kažu, sudio je neujednačeno, navlačio za Dinamo, posebice Ademiju, Ristovskom i Petkoviću, a kritiku je dobio i za drugi žuti karton koji je dodijelio Diallu u petoj minuti sudačke nadoknade

Hajduk je u derbiju hrvatskog nogometa iznenađujuće svladao Dinamo 1-0. Jedini gol na utakmici zabio je Marko Livaja u 70. minuti te tako vjerojatno privremeno skočio na vrh tablice s 14 bodova, dok Dinamo ima bod manje, a Rijeka 11 uz utakmicu manje.

U Hajduku su barem na 90 minuta odlučili zaboraviti na probleme u klubu i fokus usmjerili isključivo na utakmicu. Dinamo je, unaprijed razmišljajući o Bayernu, odigrao utakmicu ispod svih očekivanja, konkretnije šanse uglavnom je stvarao nakon primljenog gola, ali nije ih realizirao.

Ipak, unatoč pobjedi i privremenog skoka na vrh, navijačima Hajduka je više za oko zapeo sudac Igor Pajač, posebice su ga kritizirali u prvih 70 minuta, dakle prije gola. Kako kažu, sudio je neujednačeno, navlačio za Dinamo, posebice Ademiju, Ristovskom i Petkoviću, a kritiku je dobio i za drugi žuti karton koji je dodijelio Diallu u petoj minuti sudačke nadoknade.

"Pitam se zasto Pajač mora gurati Dinamo, pa nije li po njima Hajduk lošiji u svakom segmentu sto se tice igrača? Niti je bio faul na golmanu niti je Livaja bio u zaleđu i Livaja za nagradu još dobije žuti...."

"Pajač se boji Ademija."

"Pajač radi sve po naredbi."

"Pajač ili još bolje pajac glavna zvijezda večeri."

Isto tako, kritiku i uvrede na svoj račun je dobio i slovenski sudac Damir Skomina koji je za Max Sport ovako analizirao utakmicu:

"Prije svega, vjerujem da nakon ovog derbija sudac neće biti netko o kome se priča previše. Proći ćemo kroz par situacija. Generalno, kriterij je bio dosta ujednačen, osim što je "level" kod nekih prekršaja nelogičan. Imali smo u 63. minuti situaciju da je na utakmici viđeno četiri kartona, znači da je sudac držao sve u svojim rukama", rekao je, dodavši da crveni karton Diallu ipak nije trebao biti dodijeljen.

Hajduk u idućem kolu čeka Goricu, a Dinamo ide u goste Slaven Belupu. Aktualni prvak će u međuvremenu igrati i u prvom kolu Lige prvaka protiv Bayerna u utorak na Allianz Areni.

Ključne riječi

Komentara 4

EJ
ejStef
17:59 14.09.2024.

Ma jednostavno je sudio loše, nije navlačio za Dinamo. Ako se već tako gleda, onda je Puškaš trebao dobiti 2. žuti početkom 2. poluvremena, a i Diallo za ono gaženje je već prije mogao zaraditi isto drugi žuti... Uostalom, imali smo strane suce prošle godine, kada Hajduk nije osvojio baš nešto bodova, a i ove godine 2 pobjede Hajduka idu na dušu sudaca...

ID
idujas
16:35 14.09.2024.

Pajač ima sve bolesti tipične za naše suce: 1. Oni su navijači a 95% ih navija za Dinamo! 2. Oni su tašti ljudi i sudeći uvijek navlače na stranu financijski jačeg kluba.

Avatar bijelivrabac
bijelivrabac
16:21 14.09.2024.

Naravno da ga je navlačio Dinamu. Dinamo ima novaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije