ALPSKO SKIJANJE

Nika ozlijedila ruku, Janicu bole leđa

01.02.2002.
u 00:00

* Snimka u Spittalu pokazala da ruka Nike Fleiss nije slomljena, već samo natučena. Janica nastavlja pripreme u Selcu

ZAGREB - Četvrtak nije bio dan naših u austrijskom Innerkremsu. Ništa se strašno nije dogodilo, ali podatak da je Janica prekinula trening zbog boli u leđima svakako ne spada u dobre vijesti. Trenirala je do tada skijajući kroz vrata, poslije se opet prebacila na "turističko" spuštanje. Baš kad nam se učinilo da tegobe s leđima postaju prošlost.

Nika Fleiss nije prošla tako dobro. Udarajući slalomske kolce, kako nam kaže njezin trener Slaviša Weiner, iziritirala je lakat i ruka joj je natekla.

- Boljelo ju je, ali nije željela tretman našeg fizioterapeuta Radića, pa ju je on poslao na snimanje. U bolnici u Spittalu ustanovljeno je da nema nikakvih oštećenja, da je ruka samo natučena. No, ništa od našeg prvog slaloma u Lengrüssu, možda odemo dan kasnije na drugi. Do tada ostajemo u Innerkremsu - javlja nam Weiner.

A ondje ostaje i Ana Jelušić koja zbog "kvote 25" ne može nastupati. Riječ je o, FIS-ovom odredbom, maksimalno dopuštenom broju nastupa u prvoj seniorskoj sezoni, a Ana je već ispucala 15. Nakon Olimpijskih igara, ostaje joj Svjetsko juniorsko prvenstvo, pa Hrvatsko međunarodno prvenstvo... Treba štedjeti.

Dok se Janica uputila prema Selcu, na nastavak priprema/oporavka, Ivica je, završivši trening u sunčanom Innerkremsu, krenuo u švicarski St. Moritz. Do nedjeljnog veleslaloma ima još dva dana, od kojih će jedan najvjerojatnije iskoristiti za odmor.

D. Figenwald

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije