POVRATAK U FRANKFURT

Njemačka mu je dala sve, primila njegove roditelje kao izbjeglice, ali poručuje: Srce je odabralo Hrvatsku

1. FC Nuremberg - Karlsruher SC
Foto: Daniel Löb/DPA
1/4
16.07.2024.
u 17:32

Na posljednjim velikim natjecanjima Hrvatska nije bila favorit, ali je ostvarila dobre rezultate jer su svi igrači ostavili srce na terenu. To ću i ja raditi za Eintracht. Uzori su mi Zlatan Ibrahimović i Mario Mandžukić

Nakon jedne sezone u posudbi u Karlshureru, hrvatski napadač Igor Matanović vratio se u Eintracht vjerujući kako je došlo vrijeme za igranje u frankfurtskom klubu. Naime, Matanović je već tri godine član kluba iz Frankfurta u koji je prešao iz drugoligaša St. Pauli, ali odmah nakon transfera se vratio u St. Pauli na dvogodišnju posudbu, a nakon isteka posudbe, otišao je u Karlshurer gdje je odradio zadnju sezonu.

Rekao je kako u njemački klub želi vratiti balkanski mentalitet koji je klub imao dok su u njemu igrali Filip Kostić, Ante Rebić, Mijat Gaćinović i Luka Jović. Evo što o tome kaže:

- Što mislim pod tim balkanskim mentalitetom? Na posljednjim velikim natjecanjima Hrvatska nije bila favorit, ali je ostvarila dobre rezultate jer su svi igrači ostavili srce na terenu. To ću i ja raditi za Eintracht.

GALERIJA Prisjetite se veličanstvenog dočeka vatrenih. Pola milijuna ljudi ispisalo je povijest

1. FC Nuremberg - Karlsruher SC
1/85

- Ja sam target man koji na sebe veže središnje braniče. Moji suigrači trebaju što više igrati jedan na jedan, ja sam tu u kaznenom prostoru za njih. Uzbuđen sam uči prvoligaške sezone, a jasno mi je da je skok iz druge u prvu ligu velik. U Karlsruheru sam napravio veliki korak prema seniorskom nogometu, a sada mi je plan upoznati sve, stjecati iskustvo i sve to pretvoriti u nastupe i golove- opisao se kao igrača.

Progovorio je i o uzorima:

- Dva imena mi padaju na pamet: Zlatan Ibrahimović i Mario Mandžukić. O Zlatanu ne trebam puno govoriti, golovi koje je postigao su nevjerojatni, a Mandžukić možda nikada nije bio veliki strijelac, ali uvijek se borio i davao 120 posto u svakoj utakmici. Želio bih biti miks njih dvojice.

Rekao je da želi igrati samo za Hrvatsku.

- Njemačkoj mogu zahvaliti na puno toga. Ovdje sam rođen, odrastao i školovao se. Moji roditelji ovdje su primljeni kao izbjeglice, Njemačka je puno učinila za nas, ali na kraju je to bila odluka iz srca. Kad se igralo Europsko ili Svjetsko prvenstvo, uvijek sam navijao za Hrvatsku - rekao je.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije