EPSKA BITKA U PARIZU

Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato za Srbiju!

Tennis - Men's Singles Gold Medal Match
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
1/2
Autori: vecernji.hr, Hina
04.08.2024.
u 17:01

Nakon 24 osvojena Grand Slam turnira, ovo je za jednog od najvećih tenisača svih vremena kruna karijere

Srpski tenisač Novak Đoković pobjednik je olimpijskog turnira u muškoj pojedinačnoj konkurenciji. U velikom finalu na centralnom terenu Roland Garrosa u Parizu Đoković, treći tenisač svijeta je pobijedio drugog sa svjetske rang-ljestvice, Španjolca Carlosa Alcaraza rezultatom 7:6, 7:6

U karijeri u kojoj je osvojio pregršt trofeja 37-godišnjem Đokoviću je nedostajala jedino zlatna pojedinačna medalja s Olimpijskih igara. Dosad je imao osvojenu broncu u Pekingu 2008. godine, a ovim rezultatom je kompletirao veličanstvenu karijeru. U ovom finalu Đoković  je definitivno odigrao najbolji meč u ovoj godini, a i pitanje je kada je posljednji put bio na nevjerojatno visokoj razini igre od prvog do posljednjeg poena.

Tennis - Men's Singles Gold Medal Match
1/5

Za 21-godišnjeg Alcaraza, koji je nedavno vezao titule u Roland Garrosu i Wimbledonu, bit će još dovoljno prilika da na Igrama osvoji najsjajniju medalju, koju je propustio ove nedjelje nakon čak dva sata i 51 minuta igre. U prvom setu su obojica isključivo propuštali šanse na servis suparnika. Đoković je u prvom servis gemu suparnika propustio jednu, a u drugom servis gemu Španjolca tri break šanse, sve tri vezane. S druge strane Alcaraz je prvo kod 2-2 propustio tri break lopte, a posebno je napet i dramatičan bio gem kod 4-4 kada je servirao Đoković, a španjolski tenisač nije iskoristio ni jednu od pet break prilika.

Nakon nevjerojatne borbe, fantastičnih poena i rješenja s obje strane i čak jednog sata i 22 minute igre Đoković je kod 6-5 dočekao set loptu. Ali, ni ta šansa nije iskorištena pa se prvi set odlučivao u tie-breaku. U njemu je svaki igrač osvajao poene na svoj servis do 3-3 kada je Đoković sjajnim reternom došao do mini-breaka i 4-3. Nakon toga je nanizao iduća četiri poena i time uzeo nevjerojatni prvi finalni set. Cijeli prvi set Đoković je odigrao maksimalno čvrsto i koncentrirano, s minimalnim brojem pogrešaka. Isto tako, odlično ga je služio servis koji ga je spašavao u svim delikatnim trenucima meča. U jednakom ritmu je nastavio u drugom setu pa je tako u svoja prva tri servis gema izgubio samo jedan poen.

S druge strane, Alcaraz se silno mučio da ostane u igri i dobiva gemove na svoj početni udarac. Iščupao se iz svih problema na startu seta nakon čega se ponovno razvila ravnopravna i žestoka borba dvojice genijalnih tenisača. I opet je o svemu odlučivao tie-break. U kulminaciji finala Đoković je poveo 2-0, Alcaraz je došao do 2-2 i uslijedio je niz od pet Đokovićeviih poena čime je žestoko proslavio zlatno olimpijsko odličje na pariškoj zemlji.

Komentara 51

LO
Lolita3
17:08 04.08.2024.

Bravo Nole!!!

MO
moreplovac
17:10 04.08.2024.

Fantastičan meč. Čestitka Novaku. Danas nije bio u 6. nego u 7. brzini.

Avatar Golden LION
Golden LION
17:13 04.08.2024.

Ajmeee, koji gušt. Čestitke najboljem svih vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije