INCIDENT NA OI

Novi skandal u Parizu: Dobili žestoke kazne i potjerani kući nakon što su uhvaćeni u špijunaži

FILE PHOTO: FIFA Women’s World Cup Australia and New Zealand 2023 - Group B - Canada Training
ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS
27.07.2024.
u 20:05

Kanada je kažnjena oduzimanjem šest bodova na Olimpijskom turniru u Parizu, dok je izbornica Bev Priestman suspendirana na godinu dana nakon skandala sa špijuniranjem dronom, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Ženska nogometna reprezentacija Kanade kažnjena je oduzimanjem šest bodova na Olimpijskom turniru u Parizu, dok je izbornica Bev Priestman suspendirana na godinu dana nakon skandala sa špijuniranjem dronom, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Na godinu dana suspendirani su i pomoćna trenerica Jasmine Mander i analitičar Joseph Lombardi, dok je Kanadski nogometni savez kažnjen sa 200.000 eura.

"Dužnosnici su proglašeni odgovornima za uvredljivo ponašanje i kršenje načela fair playa u vezi s korištenjem bespilotnih letjelica," objavila je FIFA.

Ove kazne rezultat su velikog skandala kojeg su Kanađani izazvali uoči početka Olimpijskih igara u Parizu.

Priestman i njezina dva asistenta, pomoćna trenerica Jasmine Mander i analitičar Joseph Lombardi, ulovljeni su kako su dronovima špijunirali treninge suparničkog Novog Zelanda prije prve utakmice prošle srijede. Zanimljivo, Kanada je pobijedila sa 2-1 nakon preokreta.

Engleska trenerica, koja je predvodila Kanadu do naslova olimpijskog pobjednika u Tokiju 2021. godine, već je suspendirana od strane nacionalnog nogometnog saveza, a zatim je uklonjena s olimpijskog turnira. Sada joj je zabranjeno bavljenje nogometom na godinu dana.

Kanada se trenutačno nalazi na začelju skupine A s minus tri boda (tri su joj već oduzeta). Na vrhu je Francuska s tri boda, dok su na "nuli" Kolumbija i Novi Zeland.

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije najbolje ekipe iz svake od tri skupine, te dvije najbolje trećeplasirane ekipa, pa Kanađanke još uvijek mogu dalje.

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

FILE PHOTO: FIFA Women’s World Cup Australia and New Zealand 2023 - Group B - Canada Training
1/17
 
 

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
21:31 27.07.2024.

Spijunaza? Zasto je to spijunaza?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije