Idemo, Dinamo!

Ovaj podatak govori da će Dinamo večeras izboriti Ligu prvaka i zaraditi ogroman novac

Dinamo i Šibenik sastali se u 3. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/5
28.08.2024.
u 11:21

Ipak, treba biti oprezan, svima nam je u sjećanju nedavni debakl kada je Dinamo poražen od PAOK-a (1:5), što je rezultat koji bi ga večeras izbacio

Golem kapital Dinamo nosi sa sobom na gostovanje protiv Qarabaga u play-offu Lige prvaka. Tri gola viška iz prvog susreta zaista djeluje kao nešto što se ne smije prokockati, ali treba biti itekako oprezan da bi se ta prednost kapitalizirala. Lijepo zvuči podatak da plavi nikad u svojoj povijesti nisu ispali nakon što su u prvom susretu slavili s tri ili više pogodaka prednosti, ta činjenica ohrabruje, ali postoje i primjeri koji moraju upaliti sve alarme u Maksimiru. Jer večerašnji ulog zaista je najveći u povijesti, nikada jedna utakmica plavima nije nosila više od 30 milijuna eura, kao što je to slučaj večeras!

A ne treba ići tako daleko u povijest da bismo izvukli jedan od najvećih Dinamovih europskih poraza, dogodio se prije samo nekoliko mjeseci, kada je PAOK slavio s 5:1. Jakirović je i tada bio na klupi, a i velik broj igrača koji će danas istrčati na travnjak sudjelovao je u tom debaklu. Kao i u onom s početka prošle sezone, kada je Dinamo, također krajem kolovoza, kod kuće pobijedio prašku Spartu s 3:1 pa onda ispao.

Zbog toga se nadamo da će plavi večeras istrčati puno oprezniji, razigraniji i da će više nalikovati na momčad iz zadnjih pola sata prvog dvoboja protiv Qarabaga nego na onu koja je sredinom susreta bila na konopcima. Azerbajdžanska momčad i u Maksimiru je pokazala kako zna igrati nogomet, da je iznimno opasna i da se može nositi sa svima. Pa dokazala je to i prošle sezone, kada je zamalo izbacila Bayer!

No oprez ne znači da treba biti prisutan i strah, ipak je Dinamo i po vrijednosti i po kvaliteti i po tradiciji znatno bolja momčad, a tako se mora i postaviti na terenu: autoritativno i beskompromisno. Jer, gledajući u povijesne knjige, nije puno momčadi uspjelo zagrebački klub pobijediti s četiri i više razlike u europskim susretima, koliko je Qarabagu potrebno da izbaci hrvatskog prvaka (naravno, bez raspucavanja jedanaesteraca). U 377 europskih utakmica u povijesti plavi su samo 13 puta izgubili s tako visokom razlikom, a momčadi koje su to uspjele napraviti su Barcelona, Atletico, Tottenham, Ajax, Lyon, Real Madrid, PSG, RB Salzburg, Bayern, Sevilla, Juventus, Milan i PAOK. Uvjereni smo da se Qarabag neće upisati na tu listu, ali treba odigrati pametno i onda proslaviti ulazak u najelitnije nogometno natjecanje.

 
 
 
Ključne riječi

Komentara 5

EJ
ejStef
13:14 28.08.2024.

Ako će Dinamo igrati ko u Zagrebu, može pasti i petarda. Azeri su dali Ludogorecu 7 komada, a u Zagrebu su promašili 7-8 zicera... U Europi su svaki put pročitali Jakirovića i postavili jako dobru protuigru. I Grci i Slovaci i Kosovari i ostli. U domaćem prvenstvu onda prevagne individualna kvaliteta i trenutna inspiracija pojedinog igrača, no u Europi to nije dovoljno... Ovo je baš Jakirovićeva utakmica istine, prošle godine se možda mogao izvlačiti na kadar, no ove su dovedeni igrači za njega, on slaže igru i uigrava ekipu... Vidjet ćemo odmah kako će postaviti ekipu, ako će biti Pjaca desno, tj. ako će biti ista postava ko u Zagrebu, možemo se odmah oprostiti od LP. Pjaca je gubio igrača, nije se vraćao u obranu, Hoxha je isto ispadao, njihovi bekovi su išli visoko, nisu ih pratili, pa je obrana izgledala ko švicarski sir... Pjaca ne isprati beka, onda trči Sučić zatvoriti, pa u sredini ostane rupa. Uglavnom, Azeri su se šetali kako su htjeli, čak su nizali šanse i nakon što je Dinamo promijenio formaciju. Sva sreća da su se previše otvorili, šteta da Dinamo nije iskoristio još dvije izgledne prilike. Onda bismo mogli reći da je gotovo, ovako teško.

SA
sanikol
12:03 28.08.2024.

Dinamo. Samo molite boga da domačin promaši isto onoliko šansi kao u Zagrebu. Jer ako Dinamo bude igrao kao u Zagrebu piše mu se loše. Ako se ne varam u Zagrebu je Karabq imao petnaestak 100% šansi, bez gola a Dinamo 3 šanse i tri gola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije