Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVACI HRVATSKE

Ovi mladi igrači Dinama kucaju na vrata prve momčadi, Bišćan će neke voditi na pripreme

Dinamo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
05.06.2023.
u 08:58

U juniorima Dinama ima igrača za prvu momčad, neki su već kod Bišćana, dosta će njih na pripreme te u novoj sezoni biti prvotimci

Puno je razloga za zadovoljstvo u Dinamu, s razmakom od samo nekoliko dana plavi su proslavili naslov prvaka u dvije kategorije. I dok je slavlje prve momčadi bilo očekivano, juniori su u dramatičnoj završnici prvenstva stigli do trofeja, s dva boda više od drugoplasiranog Hajduka. Ono što nije dobro, niti jedan drugi trofej plavi nisu osvojili ni u jednoj od značajnijih mlađih kategorija.

Rukavina na štakama

Dinamov trener Igor Bišćan može biti zadovoljan viđenim u igri juniorske momčadi. To su dečki koji ozbiljno kucaju na vrata prve momčadi, a neki od njih već su u njoj, dio njih već iz ere Ante Čačića, a neki od početka Bišćanova mandata. Sigurno je da će svi koje je aktualni trener Dinama već imao na svojim treninzima, te nekima već i dao priliku da se pokažu na velikoj sceni, ići s prvom momčadi na pripreme. I to ne samo zbog manjka igrača prve momčadi koji će biti po reprezentacijama već zato što ti mladi dečki pokazuju talent i potencijal, to su igrači koji bi sutra mogli biti važni kotači maksimirskog kluba.

Frana Topića svi su već dobro upoznali, hrabro je odradio svoj debi na Poljudu protiv Hajduka, zadovoljio je Bišćana koji mu je onda u svakoj utakmici do kraja sezone davao minutažu, bilo kao središnjem napadaču bilo krilu, što mu je "prirodna" pozicija. Za prvu momčad još nije postigao pogodak, ali dečko je prvi strijelac juniorske lige s 20 pogodaka (samo dva iz jedanaesteraca), do te je brojke došao s dva nova pogotka Osijeku. Doduše, mogao je zabiti i još dva, a ne bi ih zabio da nije tražio od Bišćana da igra za juniore, mogao je biti slobodan i na odmoru kao ostali igrači prve momčadi.

Bišćan nije mogao vidjeti na djelu Gabrijela Rukavinu u 4:1 pobjedi juniora nad Osijekom kojom su plavi osigurali naslov prvaka. Rukavina se ozlijedio prije slavlja prve momčadi i utakmice s Goricom i u subotu je na štakama gledao juniore. Nadamo se da neće dugo izbivati i da će se na pripremama pokušati nametnuti Bišćanu. Lukanić i Vrbančić nisu dosad dobili priliku u prvoj momčadi, no pokazuju da imaju potencijal za nju, vezni igrači od kojih je Vrbančić mlađi (17 mu je godina), ali to se na terenu nimalo ne može vidjeti, Vrbančić je u subotu bio jedan od najboljih, u vezi je dobar bio i Brkljača.

Svidio sam se ljevokrilni Šakota koji djeluje moćno, probojno, a pokazao je da ima i sjajan udarac. Uz to, Bišćan ima i dva zanimljiva stopera, Gurlicu i Živkovića. Sigurno je da će ti dečki na pripremama "poginuti" da bi osvojili Bišćana i da ostanu kandidati za ostanak u prvoj momčadi, iako će neki od njih vjerojatno i na posudbama tražiti svoju afirmaciju. No, koliko će tih talenata, a ima ih još osim spomenutih doista postati igrači za visoku razinu, teško je reći, ipak su to uglavnom 19-godišnjaci, prelazak u seniore nije lagan i talenti često nestanu.

Igraju u stilu prve momčadi

– To ovisi o njima. U zadnjih desetak godina jedan ili dva su došli na visoku seniorsku razinu. Bilo bi glupo govoriti hoće li to biti tri, četiri ili pet, ali jedan ili dva će sigurno biti – rekao je trener juniora Ivan Senzen.

Ono što veseli je to što vidjeli da juniori igraju gotovo na isti način kao prva momčad, stoga će im se biti lakše uklopiti u prvu momčad. I dobro je što je veći dio njih i dosad puno radio s prvom momčadi pa znaju što Bišćan i njegov stožer traže i mogli su se naviknuti na režim iako će na pripremama biti puno teže. Već sad se kod Bišćan radilo teže nego kod Čačića, ali raznovrsnije i zanimljivije, no sad će u pripremama za novu sezonu Bišćan još stisnuti gas, to u vrijeme utakmica nije mogao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije