SPORTSKI VIKEND

Ovo je raspored nastupa hrvatskih olimpijaca. Kreće borba za posljednje medalje u Parizu

Athletics - Women's Javelin Throw Qualification-Gp B
Foto: Dylan Martinez/REUTERS
1/3
10.08.2024.
u 09:30

U subotu ćemo moći gledati nastupe hrvatskih sportaša i sportašica u kanu utrkama, bacanju koplja i tekvandou. U nedjelju će nastupiti maratonke, a čitavu će priču zaokružiti vaterpolisti u finalnoj utakmici

Počinje posljednji vikend Olimpijskih igara u Parizu, a s njime dolaze posljednja sportska uzbuđenja i iskušenja hrvatskih sportaša i sportašica koji se na njima natječu. Predzadnji nam dan donosi natjecanja u kanuu, tekvandou i bacanju koplja, a čitava priča igara 33. olimpijade završit će se u nedjelju finalom turnira u vaterpolu u kojem će barakude nastojati svladati reprezentativce Srbije.

Današnji sportski dan započet će utrkom kanuista u sprintu od 10.40. Natječe se hrvatska predstavnica Anamaria Govorčinović, a ukoliko se izbori za plasman u idući krug natjecanja, finalna utrka se održava u 13.00 sati. Također, u tekvandou se Ivan Šapina natječe u kategoriji preko 80 kilograma. Osmina finala je na rasporedu od 12.10. Ukoliko se plasira u četvrtfinalnu borbu ponovo će nastupiti u 15.55. Polufinale je na rasporedu u 17.00, a finalna borba u 21.20. 

Od hrvatskih atletičara će danas u bacanju koplja nastupiti Sara Kolak. Finale natjecanja je na rasporedu od 19.30. U nedjelju će u maraton utrci od 8.00 sati nastupiti Matea Parlov Koštro i Bojana Bjeljac. Igre će za hrvatske olimpijce biti zatvorene finalom vaterpola. Hrvatska kao svjetski prvak u susret ulazi kao blagi favorit na kladionicama, no barakude zasigurno čeka izazovan susret za zlato.

GALERIJA Raspjevani hrvatski brod na otvaranju: Orilo se 'Hrvatska, Hrvatska', nije nam smetala ni kiša

Athletics - Women's Javelin Throw Qualification-Gp B
1/12

Subota, 10. kolovoza
10.40 → KANU (sprint, K-1, polufinale) - Anamaria Govorčinović
12.10 → TAEKWONDO (preko 80 kg, osmina finala): Ivan Šapina - Alasan Ann
13.00 → KANU (sprint, K-1, finale) - Anamaria Govorčinović (ako se plasira)
15.55 → TAEKWONDO (preko 80 kg) - Ivan Šapina (četvrtfinalna borba, ako prođe)
17.00 → TAEKWONDO (preko 80 kg) - Ivan Šapina (polufinalna borba, ako prođe)
19.30 → ATLETIKA (bacanje koplja, finale) - Sara Kolak
21.20 → TAEKWONDO (preko 80 kg) - Ivan Šapina (finale, ako prođe)

Nedjelja, 11. kolovoza
08.00 → ATLETIKA (maraton) - Matea Parlov Koštro, Bojana Bjeljac
14.00 → VATERPOLO (finale): Hrvatska - Srbija
20.00 → SVEČANO ZATVARANJE

VIDEO Hamburg Sea Devils donose američki nogomet u Šibenik


 

Komentara 1

ME
Metalcommerce
11:37 10.08.2024.

Forca Sara Kolak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije