Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORT FEST

Pletikosa ne želi šalabahtere kod hrvatskih vratara: Samo moraju pogledati u trenera...

16.10.2021.
u 11:00

– Hrvatski sportaši shvaćaju kolika je važnost turizma za našu zemlju i ja ih stalno potičem da dijele sadržaje iz zemlje iz koje su potekli.

Drugi dan Sport Festa u svom konferencijskom dijelu ponudio je niz zanimljivih predavača. Neki od njih su imali upečatljive prezentacije (Dubravko Šimenc, Hrvoje Horvat), a drugi su moderatorima bili vrlo zanimljivi sugovornici (Nikola Pilić, Stipe Pletikosa, Martin Sinković, Ivan Klasnić).

Molba za Vidu i Subašića

Dvije su teme bile priča o simbiozi sporta i turizma. Bivši ministar turizma Ivan Herak o tome je govorio na razini regije (Istra), a zaposlenik Hrvatske turističke zajednice (Šimenc) govorio je o angažmanu vrhunskih sportaša u promoviranju Lijepe Naše na turističkim tržištima.

A to su činili neki od najvećih hrvatskih sportaša poput Luke Modrića, u tijeku je i kampanja u kojoj sudjeluju Sandra Perković, braća Sinković, Tonči Stipanović, Dario Šarić, Ivica Kostelić, Marin Čilić..., koja cilja na hrvatska emitivna tržišta.

– Imamo suradnju s većinom naših nacionalnih saveza, prisutni smo na većini najvažnijih sportskih priredbi koje se organiziraju u Hrvatskoj kao što su Snježna kraljica i World Rally Croatia, ali i sa sportašima pojedincima. Eto, ovog časa se Ivica Kostelić u Francuskoj priprema jedriti preko Atlantika, a njegov brod se zove “Croatia Full of Life”. U svijetu jedrenja podržavamo i Šimu i Mihovila Fantelu, svjetsku džudašku prvakinju Barbaru Matiću, našeg najboljeg skijaša Filipa Zubčića – rekao je Šimenc i dodao:

– Hrvatski sportaši shvaćaju kolika je važnost turizma za našu zemlju i ja ih stalno potičem da dijele sadržaje iz zemlje iz koje su potekli. Jednom sam zamolio Vidu i Subašića da nešto stave na svoj Instagram i oni su u sat vremena imali 57, odnosno 48 tisuća lajkova. Nevjerojatna je snaga popularnosti sportaša. Ako znamo da naš najpopularniji sportaš Luka Modrić ima više od 20 milijuna pratitelja na Instagramu, onda vam je jasno što znači kada on nešto objavi.

Rukometni izbornik Hrvoje Horvat prezentirao je trendove u modernom rukometu, a jedan od njih je i igra sedam na šest koju mnogi navijači hrvatske reprezentacije smatraju odveć stresnom:

– Ako to ne možete igrati blizu savršenog, onda je bolje da ne igrate. Premda je dobro pokoji napad i tako odigrati da suparnička obrana ispadne iz svog defenzivnog obrasca, pogotke na prazna vrata, nažalost, gledat ćete i ubuduće – kazao je Horvat.

Martin Sinković, polovica zlatnog veslačkog bratskog dvojca, govorio je o tome kako uspjeti i ostati na vrhu.

– Valent i ja u svaku sezonu pokušavamo ući kao da ništa nismo napravili prethodne sezone.

Otkrio je Martin i da se baš i ne drži strogih principa zdrave prehrane jer u pitanju je sport velike potrošnje energije, a priznao je da se ponekad ustaje u sitnim noćnim satima.

– Veliki sam fan američkog nogometa i Green Bay Packersa i, kada oni igraju, ja sam budan. Sretna okolnost je ta što je njihova sezona u vrijeme kada smo mi “off” i samo treniramo za novu sezonu.

Jan Oblak je najbolji

Svojevrsnu poslasticu predstavljala su dva nogometna gosta, a to su bili tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa te gost iznenađenja, bivši reprezentativac Ivan Klasnić. Pletikosa je veliki zagovornik analitike, a s time i novih tehnologija da hrvatski vratari ne moraju pribjegavati onome što je svojedobno radio njemački vratar Lehman koji je iz štucni izvlačio papirić na kojem je pisalo u koju stranu koji suparnički igrač puca jedanaesterac.

– Ako naš vratar zaboravi podatak iz tih analiza, dovoljno je da pogleda trenera vratara i on će mu znakovnim jezikom to isto kazati – kazao je Pletikosa koji je kazao da je za njega najbolji vratar današnjice Slovenac Jan Oblak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije