NIJEMCI NE ŽELE ČEKATI

Posljednja ponuda za Olma: Leipzig nudi najveću moguću plaću, odluka utječe i na Dinamo

GER, 1. FBL, Bayer 04 Leverkusen vs RB Leipzig
EXPA/ Eibner/ Thomas Thienel
21.05.2023.
u 15:07

Radi se o najvećoj plaći koju Leipzig može dati, odnosno o iznosu od 10 milijuna eura bruto godišnje plaće koju trenutno u klubu imaju samo Nkunku i Werner, potvrdio je novinar Sky Sportsa Florian Plettenberg.

Španjolski reprezentativac i bivši igrač Dinama Dani Olmo sa svojim klubom RB Leipzigom još uvijek vodi pregovore oko produljenja ugovora.

Olmo želi pričekati rasplet sezone i nakon toga donijeti odluku, ali njemački klub mu to ne planira dopustiti, nego želi čim prije razriješiti situaciju. Leipzigu se žuri jer već zna da ga napuštaju dva ključna igrača. Austrijski veznjak Konrad Laimer odlazi u Bayern, a francuski napadač Christopher Nkunku u Chelsea.

Njemački klub je Olmu dao posljednju, i znatno poboljšanu ponudu za produljenje ugovora. Njemački Bild otkrio je ranije da se radi o najvećoj plaći koju Leipzig može dati, odnosno o iznosu od 10 milijuna eura bruto godišnje plaće, potvrdio je novinar Sky Sportsa Florian Plettenberg.

"Još smo u pregovorima. Sljedećih tjedana znat ćemo sve", rekao je Olmo Plettenbergu nakon jučerašnje pobjede Leipziga nad Bayernom (3:1).

Njemački novinar je nakon toga u objavi na Twitteru potvrdio da se radi o ugovoru kojim bi postao jedan od najplaćenijih igrača njemačkog kluba, a tu plaću od 10 milijuna eura bruto trenutno imaju samo već spomenuti Christopher Nkunku, te njemački reprezentativac Timo Werner.

 

 

Ako Olmo prihvati tu ponudu, u ugovor će biti uvrštena otkupna klauzula u iznosu od 70 milijuna eura. Odbije li bivši igrač Dinama novi ugovor, Leipzig će ga na ljeto prodati za iznos od 30 milijuna eura.

Njemačkom prvoligašu ovo je zadnja prilika za dobivanje odštete na Daniju Olmu s obzirom na to da mu postojeći ugovor istječe u ljeto 2024. godine.

Olmova odluka će utjecati i na Dinamo. Hrvatski prvak prodao ga je Leipzigu u zimu 2020. godine za 29 milijuna eura uz klauzulu prema kojoj mu pripada 20 posto Leipzigovog profita od sljedećeg Olmovog transfera. U slučaju prodaje ovog ljeta potencijalna zarada za Dinamo ne bi bila prevelika (oko milijun eura), dok će u slučaju produljenja ugovora njegova tržišna vrijednost ostati vrlo visoka (oko osam milijuna eura), što odgovara hrvatskom prvaku.

U slučaju da Španjolac odluči otići ovog ljeta, najvjerojatnija destinacija je Barcelona, klub kojeg je Olmo napustio kako bi izgradio karijeru u Dinamu. Olmo je ove sezone u dresu Leipziga upisao 22 nastupa uz dva pogotka i četiri asistencije.


 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije