TONČI GLAVINA

Poznato koliko će zaraditi hrvatski osvajači olimpijskih medalja: 'Nagrade su uvećane za 50 posto'

FRA, Olympische Sommerspiele, Paris 2024, Judo
EXPA/ Pressesports/ Pierre Lahalle
02.08.2024.
u 08:00

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina naglasio je kako je 50 posto uvećana nagrada za vrhunska sportska dostignuća te je pohvalio naše olimpijce

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina pohvalio je dosadašnje nastupe hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Parizu te istaknuo da će promjenama pravilnika i Zakona o sportu zlatni olimpijci od države za života dobiti više od pola milijuna eura, kad se zbroje sve nagrade i naknade za njihova postignuća.

– U Hrvatskoj zlatni olimpijac, nakon napunjene 45. godine, ima naknadu u stopostotnom iznosu prosječne hrvatske plaće za cijelog svog života. Na razini prosječnog životnog vijeka jedan zlatni olimpijac dobit će od države više od pola milijuna eura, kad se zbroje nagrade i ta, uvjetno rečeno, sportska mirovina – rekao je te naglasio poteze nove Vlade:

VEZANI ČLANCI:

– Jedan od prvih poteza koje smo napravili iz resora sporta jest da 50 posto uvećamo nagrade za vrhunska sportska dostignuća. Značajno smo povećali iznose, tako da osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama dobiva nagradu u iznosu od 41 tisuće eura, za srebro 26 tisuća eura i broncu 18 i pol tisuća eura. Ovisno o postignutim rezultatima, sportaši će dobiti dva do tri milijuna eura više – rekao je pa pohvalio dosadašnje uspjehe te najavio nove medalje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije