NEVJEROJATNO

Poznato zašto su suci oduzeli brončanu medalju Katarini Krišto u najvećoj borbi karijere

Katarina Krišto nije uspjela izboriti finale u judu na Olimpijskim igrama
Igor Kralj/PIXSELL
30.07.2024.
u 19:03

Zbog zabranjenog poteza Krišto je dobila i treću opomenu te je zbog toga automatski izgubila. I Krišto i Fazliu su ranije dobile po dvije opomene zbog neaktivnosti.

Hrvatska džudašica Katarino Krišto poražena je susretu za broncu kategorije do 63 kg na Olimpijskim igrama u Parizu od kosovske džudašica Laure Fazliu "zlatnim bodom". Hrvatska džudašica Katarino Krišto ostala je bez bronce nakon šokantnog poraza od kosovske džudašice Laure Fazliu. Presudila je treća opomena nakon minute i 23 sekunde dodatnog perioda.

VEZANI ČLANCI:

Nakon što je u prve četiri minute bilo neriješeno, 0:0, Krišto je u borbi za zlatni bod i pobjedu srušila protivnicu na bok te su joj suci isprva dodijelili wazari, odnosno bod kojim je imala broncu. Hrvatska džudašica već je počela slaviti broncu, ali suci su nakon pregleda snimke promijenili odluku jer su smatrali da je Krišto držala Kosovarku ispod pojasa, što je prema pravilima, zabranjeno.

Zbog zabranjenog poteza Krišto je dobila i treću opomenu te je zbog toga automatski izgubila. Krišto i Fazliu su ranije dobile po dvije opomene zbog neaktivne borbe.

Komentara 8

OP
Ocvali pupoljak
08:28 31.07.2024.

Ona se borila protiv muškarvam

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
23:17 30.07.2024.

Judo je pravedan sport i medalje na OI osvajaju čestiti sportaši poput zlatne Slovenke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije