OVO NE ŽELI PROPUSTITI

Razveselio je Hrvatsku i uzeo povijesnu medalju, uskoro ga čeka nova prilika i to u njegovoj disciplini

Hrvatski strijelac Miran Maričić osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Parizu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
30.07.2024.
u 07:58

Sjajni i mirni Miran osvojio je za Hrvatsku 42. medalju na Ljetnim olimpijskim igrama

Trećeg natjecateljskoj dana Hrvatska je osvojila prvu medalju na Olimpijskim igrama. Pošlo je to za rukom strijelcu Miranu Maričiću koji je osvojio broncu u gađanju zračnom puškom. Nije to prvi put da se streljaštvo može pohvaliti prvom medaljom na Igrama. I danas je svima u sjećanju Peking kada je Snježana Pejčić 2008. godine također osvojila broncu u gađanju zračnom puškom. Miran je bio miran u finalu. Za broncu je pucao 230 krugova, drugi je bio Šveđanin Victor Lindgren (251.4), a zlatni Kinez Sheng Lihao (252.2).

Maričić je nakon prve serije od pet hitaca bio drugi s 52.8 krugova, a bio je drugi i nakon druge serije. Ostao je hladnokrvan u samoj završnici kada se odlučivalo o medaljama. U zadnjem hicu je pogodio samo 9.9 krugova, pa nije uspio dohvatiti srebro. U finalu smo imali još jednog strijelca, puno iskusnijeg Petra Goršu koji je na kraju bio šesti. Nakon 16 hitaca završio je natjecanje sa 165.6 pogođenih krugova. Njih dvojica će još jednom izaći na vatrenu liniju streljane u od Pariza 300 kilometara udaljenom Châteauroux​u – u gađanju malokalibarskom puškom. Svi znamo da je u toj disciplini još bolji nego u gađanju zračnom puškom...

S brončanim odličjem Mirana Maričića u zračnoj pušci na 10 metara u Parizu, Hrvatska je na Ljetnim olimpijskim igrama osvojila ukupno 42. medalju.

A razloga za slavlje mogli bismo imati i danas kada će drugi krug kvalifikacija odraditi Giovanni Cernogoraz u gađanju letećih meta. Nakon prve tri serije (23, 25, 25) Cernogoraz je trenutno treći. Svih 75 meta nije pogodio nitko, samo su Šveđanin Rikard Anderson i Australac James Willet s jednim promašajem, a uz našeg trapaša, još sedmorica imaju po dva promašaja. Danas će gađati još tri serije,a šest najboljih će u finale koje je na rasporedu u 15.30 sati. Hrvatska u trapu već ima dvije zlatne medalje. Cernogoraz je bio prvi u Londonu 2012. godine, a Josip Glasnović zlatni u Rio de Janeiru 2016,. godine. Stanka je bila u Tokiju, a Cernogoraz bi ove godine mogao ostvariti triple-double. Naime, aktualni je europski i svjetski prvak u gađanju letećih meta.

FOTO: Tko je 27-godišnji Bjelovarac koji je Hrvatskoj donio prvu medalju u Parizu?

Hrvatski strijelac Miran Maričić osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Parizu
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije