TEMA VATRENI

Reddit: 'Nitko pri zdravoj pameti ne traži da ponovimo finale'

Hrvatska je u petom kolu Lige nacija pobijedila Dansku, zauzela prvo mjesto u skupini
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
11.11.2022.
u 13:28

Od završetka Svjetskog prvenstva 2018. put Hrvatske do ove točke bio je pomalo neravan. Unatoč tome, ova se momčad i dalje čini prilično dobrom. Naš vezni red je još uvijek vrlo jak i naša obrana, iako je mlada, djeluje osnaženo - napisali su na forumu.

Na stranicama Reddita uoči Svjetskog prvenstva u Katru detaljno je predstavljena hrvatska reprezentacija. Povijest vatrenih, put do Mundijala, potencijalna postava, čak i predviđanje plasmana - sve su to izlistali korisnici foruma.

- Od neovisnosti, Hrvatska se brzo ustalila kao nogometna zemlja. Hrvatska će imati šesti nastup na Svjetskom prvenstvu od 7 potencijalnih turnira. Za naciju od otprilike 4 milijuna ljudi, ovo je i dalje častan podvig - započeli su pa nastavili:

- Svjetsko prvenstvo 2018. do danas pokazalo se kao vrhunac hrvatske nogometne povijesti.

25.09.2022., stadion Ernst Happel, Bec, Austrija - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 1, 6. kolo, Austrija - Hrvatska. Ivan Perisic. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ipak, put je kasnije bio nešto teži.

- Od završetka Svjetskog prvenstva 2018. put Hrvatske do ove točke bio je pomalo neravan. Iako su kvalifikacije za Euro 2020. bile uspješne (budući da smo se kvalificirali), bile su kompliciranije nego što su trebale biti. 

- Na sličan način, Hrvatska je započela kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. porazom u gostima od Slovenije, ali na kraju, to je bio jedini poraz jer smo se mogli automatski kvalificirati nakon pobjede u finalnoj utakmici 1-0 nad Rusijom.

25.09.2022., stadion Ernst Happel, Bec, Austrija - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 1, 6. kolo, Austrija - Hrvatska. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalic. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nakon što su se dotaknuli igrača pojedinačno, ostaje pitanje - kako će vatreni proći?

- Kao što je rečeno, 2018. naša nam je zlatna generacija dala zlatni turnir. Taj će se nastup stalno spominjati na početku turnira. Nitko pri zdravoj pameti ne traži da ponavljamo i opet dođemo do finala. Unatoč tome, ova se momčad i dalje čini prilično dobrom. Naš vezni red je još uvijek vrlo jak i naša obrana, iako je mlada, djeluje osnaženo i usudim se reći, bolje - zaključuju na Redditu.

>> Potukli se Boysi i Torcida

Komentara 4

DU
Deleted user
14:55 11.11.2022.

Nakon 3. i 2. mjesta nitko pri zdravoj pameti ne očekuje borbu na život i smrt za pretposljednje mjesto... Samo Dalić i HNS ...

TE
Templo
14:04 11.11.2022.

Vec su se poceli ogradjivati i pravdati za moguci neuspjeh.

PA
Pak46
12:09 13.11.2022.

Ne očekujem previše jer me onda to satere. Neka prođu grupu. Iduće prvenstvo će biti taman.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije