NISU IMALI HRANE

Reprezentativci ostali zatočeni na aerodromu, drama trajala satima: 'Spasite nas, ovdje nije sigurno'

14.10.2024.
u 12:19

Nećemo prihvatiti putovati nigdje cestom ovdje, čak ni uz osiguranje, nije sigurno. Možemo samo zamisliti kakav bi nam bio hotel ili hrana kada bismo nastavili - poručio je kapetan Nigerije

Veliku muku doživljava nogometna reprezentacija Nigerije. Dramatično je u Libiji, gdje su Nigerijci stigli na kvalifikacijsku utakmicu za nadolazeći afrički Kup nacija. Naime, Nigerijci su već preko 15 sati zatočeni u zračnoj luci, a sigurnosna situacija ne dopušta im kretanje u nesigurnim uvjetima kakvi vladaju u toj zemlji.

Zrakoplov aviokompanije kojeg je unajmio Nigerijski nogometni savez bio je preusmjeren u malu zračnu luku udaljenu od Benghazija baš u trenutku kad je pilot htio sletjeti na taj aerodrom. Nigerijski Daily Post piše o tome kako iz Libije nisu organizirali prijevoz od zračne luke do hotela koji je od Benghazija udaljen tri sata.

Utakmica Libije i Nigerije koja se trebala igrati u utorak otkazana je jer su igrači odlučili da neće igrati. Nigerijski nogometni savez planira vratiti svoju reprezentaciju natrag kući. Oglasio se i kapetan Nigerije, William Troost-Ekong.

FOTO Pogledajte što je Luka Modrić radio u Maksimiru nakon dramatične pobjede Hrvatske

1/6

“U ovom trenutku pozvali smo nigerijsku vladu da intervenira i spasi nas. Kao kapetan zajedno s momčadi odlučili smo da nećemo igrati ovu utakmicu. CAF bi trebao pogledati izvješće i ono što se ovdje događa. Čak i ako odluče dopustiti ovakvo ponašanje, neka imaju bodove. Nećemo prihvatiti putovati nigdje cestom ovdje, čak ni uz osiguranje, nije sigurno. Možemo samo zamisliti kakav bi nam bio hotel ili hrana kada bismo nastavili. Poštujemo sebe i poštujemo naše protivnike kada su naši gosti u Nigeriji. Greške se događaju, ali te stvari namjerno nemaju veze s internacionalnim nogometom”, napisao je.

Napadač Bayer Leverkusena Victor Boniface preko svog X-računa poslao je još dramatičiju poruku:

"U zračnoj luci već skoro 13 sati, nema hrane, nema WiFI-ja, nema mjesta za spavanje. Možemo bolje", napisao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije