Tko su kandidati za medalje

Rusija favorit za zlato na ZOI

Rusija Hokej
Reuters
09.02.2010.
u 11:56

Međunarodna federacija hokeja na ledu (IIHF) objavila je najnoviju, predolimpijsku ljestvicu najboljih hokejaških reprezentacija svijeta.

Po njoj ispada da su favoriti idućih Igara u Vancouveru Rusi, koji vode na ljestvici s dvadeset bodova viška ispred Kanađana. Osjetno zaostaju Šveđani na trećem mjestu, ispred Finaca i Amerikanaca. Šesti su Česi, a deseti Slovaci.

IIHF svoj položaj na ljestvici objavljuje na temelju međunarodnih hokejaških turnira, a Ruse su na prvo mjesto dovele dvije uzastopne zlatne medalje na Svjetskim prvenstvima. Prije dvije su godine slavili u Kanadi, a prošlog proljeća u Švicarskoj. U oba su navrata u finalima pobjeđivali jake kanadske selekcije.

IIHF, poredak najboljih hokejaških reprezentacija svijeta:

1. Rusija 2925 bodova

2. Kanada 2905

3. Švedska 2795

4. Finska 2760

5. SAD 2665

6. Češka 2635

7. Švicarska 2465

8. Bjelorusija 2440

9. Latvija 2385

10. Slovačka 2370...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije