LIGA ZA PRVAKA

Rutinske pobjede Cibone i Cedevite

\'14.01.2012., Zagreb - NLB, 16. kolo, Cibona - Maccabi Electra. Jasmin Repesa. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
25.03.2012.
u 21:47

U drugom kolu košarkaške lige za prvaka, Cibona je pobijedila šibenski Jolly sa 95:75.

U drugom kolu košarkaške lige za prvaka Cibona i Cedevita izborili su rutinske pobjede. Cibona je kod kuće nadigrala šibenski Jolly (95:75), a Cedevita se novih bodova domogla u Slavonskom Brodu protiv Svjetlosti (95:70).

Cibonin trener Repeša uvodio je u igru svih 12 igrača od kojih se 11 upisalo u strijelce. Učinkom su prednjačili branič Barbour (19 koševa) i centar Suton (11 koševa, 13 skokova), dok je kod gostiju najefikasniji bio Amerikanac Ross (18). Cibonin novi Amerikanac Wright još uvijek je suzdržan (6 koševa, tri asitencije), ali i bez promašaja u prve dvije utakmice. Nakon svega Repeša je izvedbi svojih igrača dao prolaznu ocjenu.

- Imali smo dobrih i loših razdoblja, no utakmica nije dolazila u pitanje. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio. S Wrightom smo dobili još jednog razigravača i sada više nemamo problem razigravanja.

S obzirom na razliku u kvaliteti ni suparnički trener nije bio nezadovoljan. 

- Tu je riječ o višoj brzini i agresivnosti igre na koju cibose tjera trener Repeša - ustvrdio je trener gostiju Hrvoje Vlašić koji u svojoj momčadi ima samo dvojicu Šibenčana.

Cedevitaše je u Brodu predvodio sve bolji mladi centar Miro Bilan (28 koševa, 11 skokova), a kod domaćina prednjačili su veterani Štimac (23 koša) i Barać (17).

Poredak: 1. Cedevita 2-0, 2. Cibona 2-0, 3. Zagreb 2-0, 4. Split 1-1, 5. Zadar 1-1, 6. Zabok 0-2, 7. Svjetlost brod 0-2, 8. Jolly 0-2. (db)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije