U BORBI ZA MEDALJU

Sara Kolak skočila na kladionicama! Evo koje su joj šanse

Athletics - Women's Javelin Throw Qualification-Gp B
Foto: Dylan Martinez/REUTERS
1/2
10.08.2024.
u 12:40

Rijetki su do kvalifikacija rekli da su joj šanse za medalju male, a kamoli zlato, ili da ih uopće nema, a sad ju mnogi favoriziraju, a i na kladionicama se naglo podigla, čak do trećeg mjesta

Hrvatska kopljašica Sara Kolak olimpijska je pobjednica iz Rija s bacanjem od 66,18 metara. Međutim, najveći uspjeh svoje karijere ostvarila je prije osam godina, a ove sezone je bila u vrlo lošoj formi s najboljim hicem od 58,89 i rijetko tko joj je davao šanse za u finale.

 

Međutim, Ludbrežanka je iznenadila sve i hicem od 64,57 u drugoj seriji premašila normu od 62 metra i ostvarila drugi najbolji rezultat kvalifikacija. Konačno je prekinula i negativan period od čak dvije godine bez bačenog hica od preko 60 metara.

GALERIJA Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

Athletics - Women's Javelin Throw Qualification-Gp B
1/12

Kakve su joj šanse za medalju? Rijetki su do kvalifikacija rekli da su joj male, ili da ih uopće nema, a sad ju mnogi favoriziraju, a i na kladionicama se naglo podigla, čak do trećeg mjesta

Prva je favoritkinja je Haruka Kitaguchi iz Japana, svjetska prvakinja iz Budimpešte 2023. Na nju je koeficijent 2,75, a na Flor Ruiz iz Kolumbije 4.50. Na Kolak je koeficijent 5.50.

Hoće li Sara postati jedna od rijetkih u povijesti hrvatskog sporta sa dvije osvojene olimpijske medalje, saznat ćemo u večernjim satima. Finale bacanja koplja počinje u 19 i 30.

VIDEO Hrvatsku junakinju otac je napustio dok je imala pet godina, a 2008. gledala je smrti ravno u oči

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije