DERBI NA POMOLU

Sinner se plasirao u četvrtfinale, jedan korak ga dijeli od još jednog derbija 'nove generacije'

Wimbledon
Foto: Paul Childs/REUTERS
1/4
07.07.2024.
u 19:25

Jannik Sinner je prošao u četvrtfinale Wimbledona pobijedivši Bena Sheltona 3-0 u njihovom četvrtom međusobnom okršaju, od novog duela s Alcarazom dijeli ga jedna pobjeda

Najbolji tenisač svijeta i prvi favorit Wimbledona Talijan Jannik Sinner plasirao se u četvrtfinale Wimbledona svladavši u osmini finala Amerikanca Bena Sheltona 6-2, 6-4 i 7-6 (9).  Sinner je od samog početka zagospodario terenom, a na Amerikancu se vidio umor nakon prethodna tri meča koji su išli u pet setova. Kod 1-1 je ispustio break loptu, ali potom je nanizao pet gemova i uvjerljivo osvojio prvi set. Na svom servisu je izgubio samo jedan poen.

Niz od pet gemova pretvorio se u sedam gemova jer je Sinner na početku drugog seta napravio još jedan break koji je bio ključan za osvajanje drugog seta. Shelton jednostavno nije imao šanse na Sinnerovom servisu. U prva dva seta nije izborio nijednu break loptu.

VIDEO Hrvatska nogometna reprezentacija više nije u TOP 10 na svijetu. To bi mogao biti veliki problem

U trećem setu Amerikanac je konačno proigrao. Na početku trećeg seta izborio je prvu break loptu u cijelom meču i iskoristio ju. Tu je prednost držao do 4-2, a onda je popustio i darovao tri break lopte Sinneru koji je iskoristio drugu. Shelton je kod 6-5 izborio set loptu, ali Sinner ju je spasio i izborio tie-break kojem je prvi napravio mini-break i poveo 5-2. Kad se činilo da je set gotov, a samim time i meč, Shelton je nanizao četiri poena i osigurao set loptu na svom servisu koju je ispustio, potom su se izmjenjivale i set lopte za Sheltona i meč lopte za Sinnera, a u konačnici je Amerikanac prvi popustio i dvostrukom pogreškom prepustio pobjedu prvom tenisaču svijeta.

Ovo je bio njihov četvrti međusobni meč, a prvi na Grand Slamovima. Talijan vodi 3-1 u međusobnom skoru. Sinner će u četvrtfinalu u reprizi finala Australian Opena igrati protiv Rusa Daniila Medvedeva kojem je Bugarin Grigor Dimitrov zbog ozljede prepona predao meč nakon samo osam gemova, a u slučaju plasmana u polufinale moguć je novi derbi protiv Carlosa Alcaraza koji je svladao Huga Humberta, a u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika duela Paul - Bautista-Agut.

GALERIJA Pogledajte kako izgleda raskošna kuća Luke Modrića u elitnom zadarskom naselju Kožino

Wimbledon
1/19

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije