FENOMENALNA HRVATICA

Barbara Matić u polufinalu! Velika hrvatska uzdanica ide po zlato u Parizu

Europsko prvenstvo u judu, žene -70kg, polufinale, Barbara Matić - Ai Tsunoda Roustant
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
31.07.2024.
u 12:19

Hrvatsku predstavnicu sada čeka polufinale, njena je borba na rasporedu četvrta nakon 16 sati

Barbara Matić izborila je plasman u polufinale džudaškog turnira u kategoriji do 70 kilograma na Olimpijskim igrama! Nakon pobjede protiv Talijanke Kim Polling u osmini finala, Matić je na isti način završila i borbu protiv španjolske predstavnice japanskih korijena, Ai Tsunode Roustant. Borba je otišla do zlatnog boda, u kojem je Španjolka dobila treću opomenu zbog neaktivnosti, što je značilo i diskvalifikaciju.

Barbaru sada očekuje polufinalni dvoboj, njena je borba na rasporedu četvrta po redu nakon 16 sati, što će značiti da će na tatami pariške dvorane izaći nešto prije od 16.30 sati. Protivnica će joj biti nizozemska predstavnica Sanne Van Dijke. Podsjetimo, Katarina Krišto je u utorak završila četvrta nakon što je izgubila polufinale i borbu za broncu. Nadamo se da ćemo danas izbjeći taj scenarij, a Barbara ima dvije prilike za novu hrvatsku olimpijsku medalju.

Do sada je jedini hrvatski osvajač medalje bio Miran Maričić, brončani u streljaštvu u disciplini 10 metara zračna puška.

Komentara 1

ZO
zoya
13:29 31.07.2024.

Pomislih da se natjece musko protiv zenske, jer ova Barbarina protivnica nicim ne pokazuje da je zenski spol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije