KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Splićani opet ostali daleko od trofeja: 'Frustrirajuće je ovako gubiti kod kuće'

Košarkaši Splita priredili su senzaciju porazivši Partizan u Beogradu sa 74-67
Dusan Milenkovic
16.02.2024.
u 09:03

U petak će se za subotnji finale boriti Cibona i Dubrava (17.00) te Cedevita Junior i Zadar (20.00) koji je nadjačao domaćina turnira Split (80:73)

U današnjim polufinalima Kupa Krešimira Ćosića igrat će Cibona i Dubrava (17.00) i Zadar - Cedevita Junior (20.00). Odlučeno je to ekspresnim ždrijebom odmah nakon odigrane dvije posljednje četvrtfinalne utakmice u koja je Cibona nadigrala Kvarner (82:67) dok je Zadar nadjačao Split (80:73).

Već drugu godinu Split je ostao podalje od trofeja. U oba slučaju ždrijeb, u kojem nema nositelja, s njima se ozbiljno poigrao. Lani su u ispali već u osmini finala (Cibona) a ovaj put su otpali u četvrtfinalu i to kao domaćini završnog turnira.

U finalu prije finala, nisu Splićani našli rješenje za igru iz reketa Božića (19 koševa, 8 asista, 6 skokova) i Mazalina (16 koševa) a oni sami na takvu igru se nisu mogli osloniti pa nisu imali dubine u napadu. A iz toga je i previše ispucanih trica (7 od 25) u čemu je osim raspucanog Perkovića (29 koševa, šest trica) dalekometno pogodio još samo Vuko.

S petom tricom Perkovića, u 37. minuti, žuti su čak i poveli ali nisu znali sačuvati smirenost. Razigravač Kalajžić zabio se u obrambeni zid, Shorter i Tišma promašili su trice a Žganec je dalekometno pogodio za 76:70 i zapečatio sudbinu Splićana. Stoga je i razumljiva bila frustracija najboljeg pojedinca domaćina Tonija Perkovića:

- Zadar je opet bio pametniji od nas. Već je frustrirajuće gubiti kod kuće, uz osjećaj da nisi do kraja ispalio metak.

Nije se bolje osjećao niti trener žutih Slaven Rimac:

- Kad smo u završnici ponovo poveli u tri-četiri napada odigrali smo u "hero" modu, više srcem nego glavom. Pobjednička momčad mora imati vjere da se može i kada je loše, kada ne ide a mi to nismo imali.

Košarkaši Splita priredili su senzaciju porazivši Partizan u Beogradu sa 74-67
1/5

Nakon pobjede njihovih ljubimaca pripadnici zadarske navijačke skupine "Tornado" skandirali su "Kup je naš" na što je trener Jusup kazao:

- Daleko smo od toga, sada moramo pažljivo s emocijama.

A pažljivo s energijom će morati Cibona koja će i polufinale igrati sa samo šest seniora. Predvođeni razigravačem Radovčićem (28 koševa), krilom Perasovićem (20 koševa) i centrom Vukovićem (17), vukovi su u drugom poluvremenu slomili otpor kvarneraša i mirno se zaputili ka polufinalu u kojem ih čeka gradski rival Dubrava.

S obzirom na to da prvi trener Dino Repeša još uvijek ne smije djelovati (a ni govoriti) kao glavni strateg, nakon utakmice govorio je pomoćni trener Bariša Krasić. A on predstavom nije bio zadovoljan baš kao ni kapetan Radovčić koji je govorio o kilavom ulasku u susret.

- Jedino s čim danas možemo biti zadovoljni jest pobjeda. Od samog starta nismo imali potrebnu energiju, ne znam što je tome uzrok. Bili smo spori i bezidejni pa je na kraju bila i prevelika, nezaslužena, rezultatska razlika od 15 koševa - priznao je Krasić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije